INSIDER

A veszélyhelyzet 31. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma.

115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Koronavírus-járvány a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 1 698 416-ra nőtt szombat reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 102 764, és 376 677 ember meggyógyult.

Elkezdték ellenőrizni a Pesti úti idősotthont

Az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban. A járványügyi szakemberek már az elmúlt napokban is segítették az idősotthon munkáját, de most azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy ellenőrizzék a fenntartó Fővárosi Önkormányzat elkezdte-e végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tisztifőorvos kötelezte az önkormányzatot azután, hogy csütörtökön személyesen is bejárta az intézményt.

Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez a fegyver működik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott nagypénteki interjúban.

Infók a kijárási korlátozásról

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor, hogy a kijárási korlátozás határozatlan ideig meghosszabbodik.

A húsvéti időszakra a polgármesterek speciális jogosítványt kaptak, amellyel szigoríthattak a szabályokon. A fővárosi kerületek szigorításairól itt olvashat, az ország más városairól pedig itt.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

A dohányboltok is csak 15 óráig lehetnek nyitva

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor, erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.

Ezek a budapesti korlátozások a húsvéti hosszú hétvégére

Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között péntektől hétfőig. A főpolgármester utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy a négy napos húsvéti hosszú hétvégére függessze fel a 26-os busz üzemeltetését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

Kapcsolódó hírek:

Orbán Viktor kezét csókolommal köszönt a védőruhát varró női raboknak – videó

Karácsony magát mosdatja a felelősségvállalás helyett

Pesti úti idősotthon: azonnali intézkedésre kötelezte a tisztifőorvos a Fővárosi Önkormányzatot

63 fertőzött közül szökött ki a Pesti Úti Idősek otthonából a trafikba

Orbán Viktor koronavírusos betegeket látogatott meg a Szent János Kórházban – videó

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?