INSIDER

A veszélyhelyzet 50. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg.

Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

 

Fotó: MTI

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az Operatív Törzs nyomatékosan kéri az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A világban 3 193 961 a fertőzöttek száma, 972 741 ember gyógyult már meg és 227 664-en haltak meg a koronavírus járvány miatt.

 

 

További fontos hírek a járvánnyal kapcsolatban:

Varga Mihály: jelentős adócsökkentés jöhet

Törvényjavaslatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium: több millió munkavállaló és számos vállalkozó terheit könnyítik a javaslatok.

 

Hat fővárosi intézményben van már koronavírus

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül 6 intézményben van hivatalosan is igazolt koronavírusos, ezekben összesen 360 idős gondozott, 60 dolgozó lett fertőzött, és 49-en haltak meg.

kormanyinfo-igy-valtozik-a-kijarasi-korlatozas-2398064/

muller-cecilia-nyilvanosan-uzent-88-eves-edesanyjanak-2398162/

majusban-kinyitnak-a-balatoni-kempingek-keszulnek-a-balatoni-vendeglatok-2398695/

elmarad-a-sziget-es-a-tobbi-nagy-fesztival-2398714/

a-verukkel-harcolnak-a-magyar-sportolok-a-koronavirus-ellen-2396721/

»»Sikerült ellaposítani a járványgörbét, de a koronavírus-járvány elhúzódó lesz

»»Így gyűjtik a vérplazmát a felgyógyult koronavírusos betegektől – fotók

»»Országonkénti lista: Ennyien fertőződtek meg koronavírussal

»»Már két beteget is kezelnek vérplazmával, eddig szövődménymentesen

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?