INSIDER

A vírustagadó Gődény emberei lázítják az éttermeseket

A kudarcba fulladt tüntetés és étteremnyitás szervezői nem civil emberek. A kis ellenzéki pártok és a Normális Életet Akarok mozgalom aktivistái buzdították polgári engedetlenségre az éttermeseket.
  • Szerző: Ripost

A vendéglátóipar nagyon várja a nyitást, de az engedetlenség nem a civil vendéglátósok fejéből pattant ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2021. február 1.
A vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartott demonstráció résztvevõi a budapesti Hõsök terén 2021. február 1-jén.
MTI/Balogh Zoltán

A vasárnapi és a hétfői tüntetés is kudarcba fulladt, nem nyitottak ki az éttermesek sem. Sőt, a tüntetés szervezői egymással is összevesztek. Bertalan Attila a demonstráció egyik szervezője, a Gődény Györgyhöz köthető Normális Életet Akarunk csoport aktivistája, aki már korábban is szervezett tüntetést, Ecsenyi Áronnal, a Le az Adók 75%-ával Párt elnökével szervezési kérdések miatt veszett össze a Hősök terén.

Fotó: Ripost Bertalan Attila a hétfői tüntetésen

A tömegben sokan nem hordtak maszkot és vírusellenes szövegeket kiabáltak.

Fotó: Ripost Ecsenyi Áron a hétfői tüntetésen

Bertalan a Gődény csoportjaiban nagyon aktív, szervezett már maszkellenes tüntetést a vírus kitörése óta és buzdító, hergelő videókat oszt meg a közösségi médiában rendszeresen. Nem most kezdte, 2014-ben a Kossuth téri tüntetésen is felszólalt.

A buzdítók és kezdeményezők nem civil emberek, vírustagadók és kis pártok aktivistái. Míg ősszel a korlátozások bevezetéséért ágált az ellenzék, most nyitásra buzdítja az amúgy is nehéz helyzetbe került vállalkozókat. A Tömeges Üzletnyitás szervezője a Le az adók 75 százalékával párt elnöke, Ecsenyi Áron.

Ő szervezte, ő készítette el a térképet és buzdította az embereket. A január 30-ai tüntetésen, amit szintén ők szerveztek, nagy molinókkal jelent meg a Mi hazánk. Ott volt a tüntetésen Novák Előd,a Mi hazánk alelnöke is, elmondása szerint a túlzott lezárások ellen tüntetett. A szombathelyi Én kinyitok mozgalom a helyi Gyurcsány-koalícióhoz köthető. A kezdeményező Horváth Adrián ugyan azt állította, hogy nem áll mögötte párt, civilként biztat, de tudni lehet róla, hogy a 2019-es önkormányzati kampányban aktívan részt vett az MSZP-s Neményi András mellett.

Büntetésük miatt Soros György hazai jogvédő szervezetéhez, a Társaság a Szabadságjogokérthoz (TASZ) fordulnak az illegális tüntetésért megbüntetett szervezők. „Bízunk abban, hogy lesznek olyan ügyesek a jogvédők, hogy ne kelljen befizetnünk a büntetést„ – mondta Ecsenyi Áron az Azonnalinak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?