Létrehozva: 2020.08.17.

„Adj életjelet, mert édesapád nagyon beteg” – kétségbeesve keresik a 4 éve eltűnt Vitéz Barbarát

Rejtélyes bizonyítékok utalnak arra, hogy Vitéz Barbara él. Szülei szentül hiszik: 19. születésnapját ünnepelhette a napokban Vitéz Barbara, a zentai diáklány, aki 4 éve tűnt el. A holttestét nem találták meg, szülei, Endre és Melinda viszont a mai napig hazavárják és biztosak benne, hogy él.

Négy éve gyötrődnek Vitéz Barbara szülei, Melinda és Endre, az édesapa többször is idegösszeroppanást kapott eltűnt lánya miatt. A hivatalos rendőrségi jelentés szerint a zentai Barbara 2016. november 25-én, egy szülinapi buli után, harmadmagával egy zentai hídon volt, ahonnan 16 évesen a Tiszába esett, s azt feltételezik, hogy meghalt. Ám a kutatások eredménytelennek bizonyultak: sem a Tiszában, sem máshol nem találták az eltűntet. Vitéz Barbara nem dohányzott, nem kedvelte az alkoholt, nem volt problémás, sem tomboló tinédzser. A szülők számára már az is nagyon gyanús, hogy lányuk a hídon volt, mert elmondásuk szerint tériszonya miatt még a padlásra sem mert felmenni.

Így nézett ki Vitéz Barbara a 4 évvel ezelőtti eltűnésekor
(Fotó: Facebook)

Rejtélyes levelet kaptak a szülők

Nem sokkal az eltűnés után, decemberben egy kézzel írott, névtelen levelet dobtak be a szülők postaládájában – írta a szerb sajtó. A levélíró állítása szerint Barbara nem két, hanem három fiú társaságában volt, akik a lányt elkábították, megerőszakolták, majd a folyóba dobták. Azóta se derült ki, hogy ki írta a levelet, egy, az internetre felkerült videófelvétel szerint nem 2, de nem is 3 fiú, hanem egy 8 fős társaság volt ott a hídnál aznap este.

Hiteltelennek ­tartja az apa a hazugságvizsgálatot

A szerb rendőrség a nyomozás során két magyar fiút idézett be, akik ott voltak a lánnyal a hídon. A kamaszokat szüleik jelenlétében, tolmács segítségével poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá. Barbara édesapja ugyanakkor nem tartja megbízhatónak az eljárást, mondván, a szülők jelenléte és a fordítás miatt nem tekinti hitelesnek a tanúk vallomását.

Hajgumi és fotók kerültek elő

Barbarát eltűnése után közel két évvel, 2018-ban a pesti éjszakában látták, sőt egy élő videóban is bejelentkezett – állítja a család. A szülők fotókat kaptak egy magyarországi szórakozóhelyről, ahol többen is látták a lányt. A felvételek homályosak voltak ugyan, de egy ott talált barna hajgumin kimutatták a lány DNS‑ét – árulta el lapunknak a család barátja. Később állítólag még egyszer felbukkant ugyanott, a szemtanúk szerint Barbarát akkor betuszkolták egy sötét színű autóba, amit egy nő vezetett.

A szülők egy képkockát kaptak egy 2018-as élő videóból, melyen Melindáék egyértelműen felismerték a lányukat. Az apa azt mondja, változott ugyan a lánya arca, de a homlokán található sebhely és az anyajegy miatt biztos abban, hogy Barbarát ábrázolja a felvétel.

2019-ben szintén nagyot dobbanhatott a szülők szíve, amikor több szemtanútól is úgy értesültek, lányuk egy Tolna megyei Vadászkastély konyháján dolgozott…

Az Interpol sem járt sikerrel

A szülők minden követ megmozgattak, hogy lányuk nyomára bukkanjanak: magánnyomozót fogadtak, de Barbarát a szerb rendőrség és az Interpol is hiába kereste. A szülők tavaly Budapestre utaztak, hogy szerencsét próbáljanak, mivel állításuk szerint minden jel arra utalt, Barbara valahol a magyar fővárosban él, de nem jutottak előrébb. Ugyanakkor Melinda és Endre biztosak abban, hogy nemcsak ők, de lányuk is szörnyű dolgokon ment keresztül. Fél valakitől vagy valamitől, azért nem keresi a szüleit.

Friss üzenet a családtól

„Mindaddig a napig, amíg nincs holttest, te nem vagy halott. Elfogadjuk, ha saját életed van, de adj életjelet magadról. Apa nagyon beteg, sokat jelentene neki, ha hírt kapna felőled”

– üzente Barbarának a család barátja a napokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem hitt a szemének a turista, amikor kinézett a szállodai szobája ablakán, több követője hisztériás rohamot kapott

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz