INSIDER

Adventi jótékonysági akciót szervez a Fiatal Családosok Klubja, nekik gyűjtenek

Bántalmazott édesanyáknak szervez gyűjtést az online térben a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK). Az anyaotthonban egy lakrész felújítása a cél.
  • Szerző: Ripost

A Fiatal Családosok Klubja idén is az online térben rendezi meg adventi jótékonysági akcióját, közel 30 család- és civilszervezettel, céggel karöltve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A VI. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona.

Az idei adventi gyűjtés teljes bevételét egy új családi lakrész kialakítására szánják az otthonban, cél a 1,5 millió forint összegyűjtése.

„Immár hatodik alkalommal rendezünk ilyen jótékonysági akciót, ma elindult a vásár a FICSAK Facebook oldalán„

– mondta a hétfői sajtótájékoztatón Király Nóra, a FICSAK alapítója.

Budapest VI. Családszervezetek Adventi Vásárának és Gyűjtésének beharangozó sajtótájékoztatója. A képen Király Nóra, A FICSAK alapítója beszél Fotó: Ripost

Mint elhangzott, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést, saját készítésű adventi díszekkel segítve a gyűjtést.

Novák Katalin családügyi miniszter pedig már 6. éve áll az adventi jótékonysági vásár mellé.

„Ahogy az előző évben, idén is megvásárolhatók Herczeg Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi. A FICSAK Facebook oldalán ezeket egészen november 26-ig lehet megvásárolni”- mondta Király Nóra.

„Immár hagyománynak mondható, hogy a családszervezetek összefognak. Korábban gyűjtöttek a daganatos gyermekeknek és családjuknak, 2017-ben a koraszülött kisbabák kapták a támogatást, két éve például a szívbeteg gyermekek javára történt a gyűjtés„ – mondta el Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott.

Nyitrai Zsolt is támogatja a kezdeményezést Fotó: Ripost

Nyitrai Zsolt mindehhez hozzátette, hogy hazánkban mintegy 60 ezer civilszervezet végzi munkáját, a társadalmilag hasznosakat pedig anyagilag is támogatja a kormány.

„2010 óta 2,5-szeresére nőtt a támogatás mértéke, melynek összege már több, mint 354 milliárd forint„

- tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Most már hagyománynak mondható, hogy egy-egy híresség is a példamutató kezdeményezés mögé áll, idén egy énekesnő vállalta örömmel ezt a feladatot.

„Úgy gondolom, igazi hősök azok az édesanyák akik számára most a gyűjtés folyik, mert ők mertek szólni. Sokan sajnos nem mernek lépni, ha bántalmazó kapcsolatban élnek. Én azért álltam az ügy mellé, mert közel áll hozzám ez a téma” – fogalmazott Dér Heni.

Dér Heni énekesnő, aki maga is kisgyermekes édesanya, szívesen állt a kezdeményezés mellé Fotó: Ripost

Örvendetes, hogy az idei gyűjtés is kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági élő koncertjével.

„A Ringató tulajdonképpen egy művészeti, zenei program, amely erősíti a családi összetartozást„ – mondta a tájékoztatón Gróh Ilona, a Ringató alapítója.

Gróh Ilona, a Ringató alapítója Fotó: Ripost

Mint ismertette, a jótékonysági online koncert időpontja idén november 28-a, vasárnap 10 óra 30 perc a Ringató Facebook oldalán. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban részt venni, attól csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a ”Segítünk a bántalmazott édesanyáknak„ gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?