INSIDER

Akcióban a rendőrök: így reagáltak a budapestiek a kijárási tilalomra

A fővárosiak jól vizsgáztak a kijárási tilalom bevezetése után. Mégis akadt dolga a járőröknek.
  • Szerző: Ripost

A kijárási tilalom elrendelésével csak azok tartózkodhatnak a köztereken, akiknek azt a munkájuk megköveteli, hazafelé tartanak, éppen orvoshoz, gyógyszerért igyekeznek vagy a kutyájukat sétáltatják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A város máskor este nyolc után még tele van élettel, most azonban alig lehetett embert látni. A szabályok be nem tartását rendőrök és katonák ellenőrzik. A Bors egy járőrpárost kísért el esti ellenőrzésükre.

A Vörösmarty téren például egy fiatal párt igazoltattak, majd el is engedték őket. Mint kiderült, a KFC-ben dolgoznak, és szerettek volna még néhány percet romantikázni az egyik szoboregyüttesnél.

Boglárka és Dominik (Fotó: Végh István)

„A rendőrök határozottan kedvesek voltak, csak kérték, hogy menjünk haza, amikor bemutattuk a munkáltatói igazolást. Ez van, most ezt kell megszoknunk” – mondta Boglárka és Dominik.

A következő delikvenssel már nem lehetett helye a humánumnak. Hogy valaki a nyílt utcán vizeljen, ráadásul maszk nélkül, azt már nem lehet elnézni. A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki a férfira.

A megbírságolt maszk nélküli férfi (Fotó: Végh István)

Majd a Deák téri kivilágított gördeszkapálya mellett Katalinnal találkoztak. Ha a rendőrök megállították volna, akkor sem lett volna félnivalója, ugyanis éppen kedvencét, Unicumot sétáltatta.

„Megkönnyebbültem, amikor megtudtam, hogy lehozhatom. Nem tehetem meg vele, hogy este nyolc után már csak legközelebb reggel ötkor járok vele egy kört” – mesélte a gazda.

A szintén bejárta a fővárost a kijárási korlátozások első estéjén. A riportunkat itt olvashatjátok.

És ezeket olvastad már?