INSIDER

Aki hóra vágyott, ma megkaphatja

Legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben valószínű havazás, hószállingózás, helyenként havas eső is előfordulhat.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap borult, párás időre van kilátás, majd estétől főként a Dunántúlon elkezd szakadozni a felhőzet, így ott ma napközben már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, míg a keleti országrészben marad a túlnyomóan borult idő. Legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben valószínű havazás, hószállingózás, helyenként havas eső is előfordulhat.

A Kárpát-medencében a téli félévben fellépő tipikus időjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhőzet, hideg, párás, ködös idő alakul ki. Ilyenkor a felhőzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idő van. MTI/Komka Péter


Az északkeleti határvidéken megmaradó hóréteg is kialakulhat. Máshol számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon vasárnap helyenként élénk lökések kísérhetik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +5 fok között várható.

És ezeket olvastad már?