INSIDER

Aláírod? Ez az új petíció segíthet megfékezni az EU ámokfutását

Elképesztő ötletekkel álltak elő a brüsszeli bürokraták – komoly veszély fenyeget. A magyar mezőgazdaság, a magyar élelmiszerek jövője a tét!
  • Szerző: Ripost

Elképesztő intézkedéseket akar keresztülvinni az Európai Unió, mellyel nem csak a gazdákat, de a fogyasztók egészségét is veszélyeztetné – állítják a szakemberek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) közös agrárpetíciót indított az interneten, hogy megfékezze az EU mezőgazdasági ámokfutását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: agrarpeticio.hu

„A tagállamok ésszerű javaslatait lesöpörték a brüsszeli bürokraták, és az európai gazdákat radikális intézkedésekkel, megszorításokkal akarják sújtani! Például előírnák, hogy a szántóföldek 10 százalékát parlagon kell hagyni, ami Magyarországon közel 500 ezer hektárt érintene. Bár ők még esettanulmányt sem készítettek a javaslataik hatásáról, az USA agrárminisztériuma kiszámolta: a javaslatcsomag több mint 70 milliárd dollár kiesést jelentene az EU-ban, ami a többi EU-s elképzeléssel együtt érezhető áremelkedéshez vezetne” – mondta a -nak Cseh Tibor András.

A MAGOSZ megbízott főtitkára hozzátette: miközben az EU hosszú távon szigorú előírások betartására kötelezné a gazdákat, addig mindez az EU-n kívüli termelőkre és terményeikre nem vonatkozna! „Az Európai Unióba kívülről gyakorlatilag ellenőrizetlenül jöhetne az áru, jelentős élelmiszerbiztonsági veszélyt jelentve az itt élők számára. Mindezek ellen született meg az agrárpetíció. Bízunk benne, hogy minél többen aláírják, hiszen a magyar mezőgazdaság, a magyar élelmiszerek jövője a tét!” – fogalmazott Cseh Tibor András.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?