Létrehozva: 2021.02.07.

Itt mondhatod el, mit gondolsz az állatvédelemről!

Közös ügyünk az állatvédelem címmel indít online állatvédelmi konzultációt Magyarország kormánya. Március 7-ig várják a véleményeket számos kérdésben.

Közel 30 éve harcol az állatok jogaiért és jólétéért a Noé Állatotthon Alapítvány. Éppen ezért az intézmény budapesti, 8 hektáros telephelyén indították el az állatvédelmi online konzultációt vasárnap délelőtt. Hazánkban mintegy 2 millió kutya, és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem. Nagy István agrárminiszter szerint a téma szinte mindenkit érint, hiszen szinte mindenki szereti az állatokat, és rengetegen tartanak kutyát, macskát vagy valamilyen madarat. - Nem csak etikai, hanem állat- és közegészségügyi, közbiztonsági és természetvédelmi kérdések is felmerülnek – hangsúlyozta a miniszter. – Közös erővel kell fellépnünk azért, hogy a kóbor vagy a nem megfelelő körülmények között tartott állatok életminősége javuljon, illetve minél kevesebb bűncselekményt kövessenek el az élőlényekkel szemben.

Nagy István magánemberként, méhészként és kutyatartóként is fontosnak tartja az állatvédelmi rendszer hatékonyságát. Hozzátette, már hosszú évek óta dolgoznak az állatok védelme érdekében. Felléptek az állatkínzás ellen: ma már az ezzel kapcsolatos bűncselekmények büntethetőségéről Magyarországon a törvények egyértelműek és európai viszonylatban is a szigorúbbak közé tartoznak.

Fontos a párbeszéd

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy Magyarország Kormánya közéleti munkáját a párbeszédre alapozza, ezért mindig megkérdezik az emberek véleményét, és azokat figyelembe is veszik a fontos döntések előtt.

- Eddig már tíz, különböző témakörű konzultáció alkalmával tudták elmondani a polgárok a véleményüket – tette hozzá. – Ezeknek mind az volt a célja, hogy olyan egyetértési pontokat találjon a magyar társadalom számára, amelyeket aztán a kormányzat beépíthet a döntéseibe.

 

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Nagy István agrárminiszter a Noé állatotthon sérült kis lakójával az állatvédelmi online konzultáció bejelentését követően

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta: a felmérés 13 kérdést tartalmaz, két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete.

Minden állat megérdemli a gondoskodást

Schneider Kinga, a NOÉ állatotthon vezetője kitörő örömmel fogadta a kormányzati kezdeményezést.

Schneider Kinga, a NOÉ állatotthon vezetője örömmel fogadta az állatvédelmi konzultációt.

- Mi magunk is kivettük a részünket az állatvédelmi törvény megalkotásában, illetve annak finomításában, de évek óta érezzük, hogy már komolyabb előrelépésre van szükség. Meg kell oldani az elavult gyepmesteri telepek és a kóbor állatok problémáját. Sajnos mérhetetlen számú szaporító is tevékenykedik az országban, akik gyakran több száz állatot tartanak borzalmas körülmények között. Rengeteg a teendő – tette hozzá az állatvédő, aki szerint az eddiginél is nagyobb szigorral kell fellépni az állatkínzók, különösen a visszaesők ellen. Hatékonyan fel kell lépni a tiltott kutyaviadalok ellen is, nem egyszer kerül hozzájuk olyan sérült állat, amelyik ilyen rendezvény kárvallottja. Az állatvédő szerint egyébként a vadállatoknak sincs helye a cirkuszokban. Az állatotthonban egyébként mindenféle állat menedékre lelt már. Több kutya mozgássérülten került ide. Leginkább a hátsó végtagjaikkal vagy a gerincükkel van probléma. - Egy úgynevezett kerekes kocsit kapnak, hogy visszanyerjék a mozgás szabadságát – mutatott egy zsemleszínű kutyusra. A cél, hogy ezeket a kutyákat is örökbe fogadják.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rossz hírt kaptak a nyaralni vágyók - több üdülőhelyet is érinthet a rendelet

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

metropol.hu

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

INSIDER

"Heccből" nem szólt a gondnok, miatta lettek rosszul a budapesti iskolások

INSIDER

Eleged van a fővárosból? – Megnéztük, hova érdemes kiköltözni Budapestről

INSIDER

Idén korábban kezdődik a spárgaszezon – Fehér vagy zöld, hogyan válasszunk?