Létrehozva: 2019.10.17.

Állítja az anya: rejtélyes cserbenhagyás helyett meggyilkolták a fiát

Bedrogozták, összevertek, kiraboltak és még el is ütöttek egy 21 éves tápiószecsői fiatalt – állítja az édesanya. Ám a bíróság csak cserbenhagyásos gázolásban találta bűnösnek a felelősöket. Az édesanya szerint gyilkosság történt, ezért újra akarja tárgyaltatni az ügyet.

Rejtélyes bűncselekményről számolt be a Tápiószecsőn élő Müller Istvánné a Ripost-nak. Ilona elmondása szerint fiát kegyetlenül megölték, ám a tetteseket nem ítélték el. Most perújítást kért az asszony, hogy végre kiderüljön az igazság.

Hazatelefonált, leszállt a buszról és eltűnt

Ica néninek se éjjele, se nappala a fia tragédiája óta. 2015 októberében, a végzetes napon még reggel együtt készülődött fiával, Ádámmal, aki a munkahelyére készült. Boldogan elköszöntek egymástól, akkor még nem tudták, hogy borzasztó dolgok fognak történni.

„Csomagoltam neki ebédet, majd a kapuba adtam neki egy puszit. Azt mondta, este találkozunk és elment…”

– kezdte Ica néni a Ripost-nak.

Fotó: Markovics Gábor

„Ádám biztonsági őrként dolgozott Budapesten. Ahogy mindig, most is estig maradt, majd a megszokott busszal jött haza. Ahogy szokott, telefonált nekem a buszról, hogy most száll le. 10 percet kellett sétálnia hazáig. Közben ismét szokott telefonálni, hogy mindjárt itthon van és melegíthetem a vacsoráját, de most nem hívott.”

Az asszony hiába telefonált a fiának, már nem tudta elérni. Érezte, hogy baj történt.

 

Egy buszsofőr találta meg a fiú holttestét

Ica néni egész reggelig várta, hogy a fia betoppanjon a házba és végre átölelje, de hiába. Kiderült, hogy Ádám holttestére hajnalban egy erdős, elhagyatott részen egy buszsofőr talált rá, aki értesítette a rendőrséget.

„Ádámnál semmi más nem volt, csak egy blokk”

– folytatta az asszony.

Fotó: Markovics Gábor

„Elvették tőle az iratait, a telefonját, a készpénzét és az óráját. Amikor a buszsofőr rátalált és kimentek a rendőrök, megtaláltak a blokkot, ami bizonyította, hogy korábban a munkahelyén vásárolt. A rendőrök így jutottak el Ádám főnökéig, aki közölte, hogy órák óta várja a fiút, de ő nem érkezett meg. Ezek után jutottak el hozzám…”

 

Mit keresett 15 kilométerrel messzebb a fiú?

Ádám holttestére Szentlőrinckátán találtak rá, ám ő Tápiószecsőn szállt le a buszról. Miután a rendőrség vizsgálatot indított a fiú elgázolása miatt, a látóterükbe került egy autó és két férfi.

„Hamar a bíróság elé került az ügyünk, ugyanis a két rosszarcú férfit több dologgal is vádolták”

– folytatta Ica néni.

Fotó: Markovics Gábor

„A tárgyaláson tudtam meg, hogy megtalálták a két férfi autóját eldugva egy erdőben, aminek az eleje csúnyán össze volt törve.”

Arra is fény derült, hogy a fiamat 15 kilométerrel messzebb, Szentlőrinckátán gázolták el… De hogy került oda? Szerintem a két férfi meglátta, hogy a fiam sétál haza. Megfogták, bedobták az autóba és elhajtottak vele.

 

„Azt hittük, hogy egy zsákot ütöttünk el”

A két gyanúsított vallomásai ellentmondók voltak, ugyanis egyszer tagadták, hogy elütötték volna a 21 éves fiút, majd egy furcsa történettel álltak elő.

„Amikor kérdezték őket, hogy miért ütötték el a fiamat, először tagadták, majd azt mondták: „Este volt, azt hittük, hogy egy zsákon mentünk át!” – háborgott Ica néni.

Fotó: Markovics Gábor

Minden csontja össze volt törve

„Amikor a halottasházba kellett mennem, hogy azonosítsam a fiamat, akkor nagyon furcsa dolgokra figyeltem fel. Csak az arcát mutatták meg nekem… Már megmosdatták, de így is látni lehetett a bőrén apró vércseppeket, olyanok voltak, mint a katicák. Az összes csontja el volt törve. A ruhája, amit egy zacskóban kaptam vissza, az meg darabokban volt.”

 

Cserbenhagyás miatt ítélték el a két férfit

A két férfit Ádám elgázolása miatt közmunkára ítélték, mondván: cserbenhagyás történt. Ebbe azonban ebbe nem nyugszik bele Ilona.

„Nem értem ezt az egészet”

– csóválta a fejét. Majd így folytatta:

„Az ügy során kiderült, hogy a két férfi testében ugyanolyan drogot találtak, mint a fiam testében, aki korábban soha nem fogyasztott hasonló szereket. Ők pedig dílerek voltak… Ezután a rendőrség megtalálja az eldugott autójukat, amiben találnak egy széklábat, amin rajta volt a fiam DNS-mintája, illetve a rendőrségi telephelyen személyesen nekem mutatták meg az összetört autót, aminek a csomagtartója véres volt, ám a bíróság ezzel mégsem foglalkozik… Igazságot keresek!”

Fotó: Markovics Gábor

Feljelentést tettek az ügyben

„Az édesanya megkereste a szervezetünket azzal, hogy biztos benne, megölték a fiát”

– kezdte Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca jogvédő egyesület elnöke.

„Miután átolvastuk az egyébként hiányos iratanyagot, feltűnt, hogy a sértett és a két vádlott ugyanolyan szer hatása alatt állt a baleset napján. Az édesanya szerint a csomagtartóban, amit megmutattak neki a rendőrök, vérfoltokat látott, ám ez nincs benne az iratokban, de a széklábak igen, amiről mesélt, és amivel adott esetben összeverhették a fiút. Szerintünk hibát vétett a nyomozóhatóság, ugyanis nem vizsgálták át az autót megfelelően, így a benne talált tárgyak jelentéktelennek lettek elkönyvelve, mert azt hitték, hogy egy „sima” gázolás történt. Meg vagyunk győződve, hogy megölték a fiút, ezért feljelentést tettünk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy újra vizsgálják ki az ügyet. Szerintünk enyhe büntetést kaptak a gyanúsítottak, ami elképzelhetetlen egy ilyen súlyú ügynél.”

A szervezet vezetője hozzátette: Müller Istvánnét a vádlottak rokonai többször megfenyegették, hogy ne akarja tudni az igazságot…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

vg.hu

Megszűnik egy közkedvelt tévécsatorna, már csak néhány hétig sugározza a műsorait

ripost.hu

Édes családi fotón Puskás-Dallos Bogiék, ilyen nagyot nőt Ábel

magyarnemzet.hu

„Reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig” – edzője cáfolta, hogy Milák Kristóf titokban Ausztráliában tréningezett volna

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Stana Alexandra és Marics Peti újra együtt: most jelentették be

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra