Létrehozva: 2018.09.26.

Általános iskolákban támadnak a szcientológusok

Ezúttal a kétes hírû Narconon zászlaja alatt indulnak országjáró, motoros túrára a szcientológusok. Újra iskolákba akarnak bejutni, hogy gyerekek között terjesszék propagandájukat. Az oktatási intézményekbõl azonban már kitiltották õket, így trükközve környékezik meg a gyerekeket. Érdemes a szülõknek résen lenniük.

Újabb akcióval csapnak le a védtelen gyerekekre országszerte a szcientológusok. Szeptember 17-én, hétfőn indult útra a Narconon Motoros Túra. A mottójuk: “2 ezer kilométer, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”, az ígéret szerint a túrán körbemotorozzák Magyarországot, és az iskolákban drogmegelőző előadásokat tartanak, és a témával kapcsolatos kiadványokat juttatnak el a diákokhoz.

Szükségük van az ilyesfajta akciókra, hiszen a szcientológusok lépten-nyomon azt hangoztatják, ők önzetlenül segítenek az embereknek, és azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék a világot. 2000 gyereknek drogprevenciós előadást tartani, és szóróanyagot osztani nekik a drogok káros hatásairól rendkívül nemes tett, és minden bizonnyal jól is mutatna majd a szcientológus emlékkönyvben. A dologgal azonban több gond is akad.

 

Életveszélyes kúrával veszélyeztetnek

A motoros túra oldalán egy szó sem esik arról, hogy egészen pontosan mi is az a Narconon. Nem véletlen. A Nógrád megyei Garábon, egy jól eldugott tanyán áll a Szcientológia Egyházhoz szorosan kapcsolódó Narconon Alapítvány, ahol 4,4 millió forintért kínálnak szenvedélybetegeknek leszoktató kúrát. Mint korábban már kiderült, a Narconon mögött sem orvosok, sem semmi tudományosság nem áll, a kúrát maga az egyház atyja, Ron L. Hubbard találta ki annak idején, akinek sem gyógyszeripari, sem orvosi végzettsége sem volt. A kezelés során a leszokni vágyókat több órányi szaunázással, és bevallottan a niacin nevű vitamin túladagolásával “gyógyítják”.

Ez nemcsak a sarlatánság kategóriájába tartozik, de kimeríti a szándékos veszélyeztetés bűnügyi fogalmát is.

- mondta el annak idején Zacher Gábor lapunknak a Narconon kúrájáról. Ha mindez nem lenne elég, még a rendőrság is eljárást folytat a Narcononnal szemben: tavaly házkutatást tartottak a pásztói rendőrök a garábi tanyán, később az ügyet azonban az egyház központjával kapcsolatos rendőrségi nyomozással egyesítették.

Be sem tehetnék a lábukat az iskolákba

Nem elég, hogy egy több millióba kerülő, embereket lehúzó, életveszélyes kezelés zászlaja alatt igyekeznek megkörnyékezni a gyerekeket, a szcientológusok be sem tehetnék a lábukat az iskolákba. A legtöbb magyarországi iskolát fenntartó Klebelsberg Központ már évekkel ezelőtt körlevélben figyelmeztette az iskolákat, igaz, akkor az úgynevezett “Drogmaraton” kapcsán, amely csak elnevezésében tér el a mostani Narconon Motoros Túrától, lényegét tekintve azonban ugyanaz: szcientológusok járják országszerte az iskolákat, és terjesztik gyerekek között a propagandát, a drogprevenció álcája mögé bújva.

“A Klebelsberg Központ számára nyilvánvaló, hogy

a szcientológusok időről időre újabb és újabb trükkökkel próbálnak bejutni az iskolákba, ahol burkolt agitációs, valamint toborzási tevékenységet végeznek a gyermekek körében,

hogy iskolai előadásaikon való részvételt követően ismételten kapcsolatba kerülhessenek velük. A KK és a tankerületek ezért folyamatosan figyelik ezeket a kísérleteket, az intézményvezetők fokozottan ellenőrzik az olyan szervezetek iskolába történő bejutását, amelyek tanítási időben a tanulóknak előadást vagy foglalkozást tarthatnak és megakadályozzák a programjaik megvalósulását. A tankerületi központok emellett minden segítséget megadnak az intézményvezetőknek, hogy kiszűrjék a burkolt agitációs tevékenységet folytató szervezetek bejutását köznevelési intézményekbe - tájékoztatta a %Ripost% -ot ezúttal a központ sajtóirodája.

Trükkökkel próbálnak bejutni

A korábbi években megtartott Narconon-túrákról sajnos több fotó is fellelhető az interneten. Akad olyan kép is, amelyen egyenesen 68 gyerek pózol: sem ők, sem tanáraik nem tudták, hogy szcientológusokat engednek be.

Most hallom először, hogy szcientológusok voltak. Egy színes előadást tartottak a gyerekeknek sportról, és a drogokról

- mondta a %Ripost%-nak most, évekkel később a megdöbbent iskolaigazgató. Nem tud már mit tenni, a szcientológus gépezet része lett, és tudtán kívül nagyban segíti a szervezetet, hiszen náluk elkészülhetett 68 gyerek (sajnos egyikük sincs kitakarva sem) részvételével a fotó, amit máris lobogtathatnak: lám, mi gyerekeket mentünk meg a drogoktól! Rendőrségi eljárásról, milliós nagyságrendű, életveszélyes kúráról szó sem esik…

Arról, hogy kik ezek a motorozgató önkéntesek, akiket a tanárok újra és újra beengednek a gyerekek közé, szó sem esik, ahogy arról sem, mégis milyen jogosultságuk van arra, hogy egy ennyire fontos témáról, mindenféle ellenőrzöttség nélkül hablatyolhassanak a gyerekeknek. Szerettük volna minderről a motoros túra vezetőjét is megkérdezni, ő azonban motorozás közben vette fel telefonját, és száguldozás közben csak ennyit kiabált bele: “Most motorozok, nem értek egy szót sem!”

 

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Képesek lesznek kisegíteni egymást a PS5-tulajok

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

vg.hu

Véleményt mondott a Moody's az OTP-ről

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Nem tudod, mi legyen az ebéd a tavaszi szünetben? Remek menüötleteket ajánlunk a gyerekeknek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár