INSIDER

„Apa, mi lesz, ha te is meghalsz?„ – kérdezte a félárván maradt 3 magyar kisgyermek egyike

A terhes anyuka meghalt, de gyermekét megmentették. Az apuka most küzd a lelki és az anyagi terhekkel.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a már beszámolt, a marosvásárhelyi származású, nagytarcsai P. Erika harmadik kisbabáját várta, amikor a család megfertőződött koronavírussal. A 35 éves kétgyermekes anyuka kapta el először, majd az édesapa, Gábor. Mindketten kórházba kerültek súlyosbodó állapotuk miatt, a 31 hetes kislányt császármetszéssel segítették világra, édesanyja lélegeztetőgépre került. A gyermek és édesapja jól vannak, ám az anyuka szervezete feladta a harcot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Adománygyűjtést szerveznek

Időközben az ismerősök adománygyűjtést szerveztek az édesapának, akinek ugyan a lelki fájdalmát nem enyhíthetik, de az anyagi terhein segíthetnek. Aki szeretné őket támogatni, ide kattintva elérhető az apa elérhetősége a poszt alján.

A gyerekek is félnek

A gyászoló férj közösségi oldalán már feketére váltott a profilképe, s számtalan együttérző kommentet kapott – ám akadt egy olyan is, amelyben valaki megkérdőjelezte, hogy a pénz mégis mire kellene Gábornak, hiszen a feleségét nem hozza vissza. A három gyermeke, illetve a temetés szervezése és költségei mellett szüksége lesz a támogatásra, főleg úgy, hogy a kisbaba mellett lehet, hogy dolgozni sem fog tudni. Az édesapa reagált a kommentre:

„Soha ne élje át, amikor az ötéves megkérdezi öntől, hogy „és apa, te egyedül hogy fogsz bírni hármunkkal? Apa, mi lesz, ha te is meghalsz, ki nevel fel minket?„ Sajnos, ha az ember egyedül marad, eléggé oda kell figyelni, hogy lelki, szellemi, fizikai és anyagi biztonságban legyen ő is és a családja is” - válaszolta Gábor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?