INSIDER

„Arra, amit tett, nincs mentség„ – részegen tarolta le a házaspár kocsiját Roland

Igazi ámokfutást rendezett csütörtökön a mindössze 17 éves O. Roland, akit már hónapok óta körözött a rendőrség. A fiatal ellopott egy autót, majd azzal hullarészegen, jogsi nélkül hajtott neki egy köztiszteletben álló nyugdíjas házaspár kocsijának. Az idős emberek a helyszínen szörnyethaltak.
  • Szerző: Ripost

A 17 éves karancslapujtői fiatalnak két ember haláláért kell majd felelnie. A salgótarjáni házaspár, Géza bácsi és imádott felesége éppen hazafelé tartott a 21-es úton, amikor a velük szemben cikázó O. Roland áttért az ő sávjukba, és irtózatos sebességgel nekik csapódott. Géza bácsiék kis Opelje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, a házaspárnak esélye sem volt, mindketten azonnal meghaltak.

Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

„Szörnyű volt, éppen arra araszoltunk a kocsival, amikor megláttuk a roncsokat. A kis Opel úgy festett, mintha csak papírból lett volna, ránéztünk, és pontosan tudtuk, hogy aki benne ült, az már nem él„ – mondta szomorúan a Borsnak egy szemtanú.

Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

A fekete Hondát vezető, 17 éves O. Rolandnak nem volt jogosítványa, a baleset előtt ivott is, mi több, a kocsit lopta, fiatal kora ellenére pedig már komoly bűnlajstrommal rendelkezett. Az ütközés pillanatában is éppen szökésben volt.

Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

„Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem ment javítóintézetbe” – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Nágel Tamás. Úgy tudni, a fiút lopásért ítélték el, 1 év és 5 hónapos büntetést kapott, ennek letöltése helyett azonban megszökött, és bujkált a zsaruk elől.

Fotó: police.hu

„Régebben nem volt ő ilyen. A nagymamája nevelte, jó tanuló volt, iskolába járt, szerette a testvéreit is. Később a nagymamája megbetegedett, onnantól már nem ugyanaz a fiú volt. Mégsem tudunk neki megbocsátani, erre, amit tett, nincs mentség, nem is szeretnénk, ha ide visszatérne„ – tette hozzá az ismerős.

Úgy tudni, Rolandnak csak a karja tört el, kórházba szállították, jelenleg rendőrségi elszámoltatás alatt áll.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?