INSIDER

Megszólaltak az autósok, ezt gondolják a kialakult budapesti káoszról

Szeptember első napján elesett Budapest. Bár a tanévkezdés mindig kritikus időpont a főváros életében, ehhez hasonló dugókat még nem láttunk soha.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, elesett a budapesti közlekedés. Hatalmas torlódások alakultak ki szerda reggel a fővárosban, ahol egyszerűen lehetetlenné vált a haladás az utakon. Óriási dugókat okoztak az indokolatlan lezárások és a kerékpársávok: egy helyben vesztegeltek az autósok a Nagykörút szinte teljes szakaszán, a Hungária körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Múzeum körúton, a Rákóczi úton, a budai alsó rakparton, a Hegyalja úton, vagyis tulajdonképpen a belváros egésze járhatatlanná vált. De azok sem jártak jobban, akik a tömegközlekedést választották, ugyanis az autósok közé könnyen beszorultak a buszok és a villamosok is.

Mondhatni eluralkodott a káosz a fővároson! A legjobb példa erre, hogy például a Blaha Lujza téren 200 métert 20 perc alatt lehetett megtenni. Már reggel 7 órától észlelhető volt, hogy a főbb csomópontokon állni fog a forgalom.

A Bors megkérdezte az utca emberét, mit gondol, az iskolakezdéssel mennyivel lesz rosszabb a helyzet a már nyáron kialakult nehezített körülmények mellett.

Fotó: Ripost

„30-40 perccel biztosan több fog „befigyelni”. Ennyivel korábban kell majd kelni. Csak egy módon lenne kivédhető, ha BKV-val menne a többség, feltéve, hogy van erre kapacitás. Persze, aki autózik, neki lehet, hogy a munkájához kell” – árulta el egy fiatal férfi a lapnak.

„Először a nagyot kell bevinni a középiskolába hétre, utána két kicsit a másikba, úgyhogy fél hatos kelésre számítok a dugók miatt. Az emberek meg fognak bolondulni” – árulta el egy kétgyermekes édesanya a véleményét.

Fotó: Ripost

„Káoszra számítok, bár nehezen tudom elképzelni, hogy itt nálunk holnap lehetnének a mostaninál is nagyobb dugók” – mondta egy másik autós.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?