Létrehozva: 2020.12.10.

Az életéért küzdött a megszurkált taxis – ez történt a támadás óta

Egy brutális késelés, rengeteg sérülés, majd újjászületés – a Pesterzsébeten megtámadott taxis vidékre költözött, feleségül vette szerelmét, nincs benne sem harag, sem félelem. Béla folyton teszteli magát: olyan utasokat is felvesz, akiknek korábban nem nyitott volna ajtót.

40 év – pontosan ennyi időt kell eltöltenie a fegyházban a jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt G. Richárdnak addig, hogy először felülvizsgálják, egyáltalán kiengedik-e valaha is a rácsok mögül. A mindössze 36 éves, többszörösen büntetett, visszaeső, erőszakos bűnöző legutóbb egy nyugdíj előtt álló taxis kocsiját változtatta – kis túlzással – mészárszékké.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

20 ezer forinttal menekült a tettes

A 64 éves N. Béla a Nagyvárad téren vette fel 2018 májusában a középkorú férfi utasát, aki a pest­erzsébeti Mártírok útja környékén minden előzmény nélkül a hátsó ülésről megragadta a sofőr ingének nyakát, annál fogva hátrahúzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször is megszúrta, illetve megvágta.

A hős taxis kitartóan küzdött az életéért, többször beletaposott a gázba, és éles kanyarokat is vett, hogy lerázza magáról a támadóját, de ő nem akart le­állni. A kocsi végül lefulladt, Richárd pedig Béla pénztárcájával, s benne 20 ezer forinttal távozott. A támadót még aznap este elfogták a rendőrök. Az or­vosszakértők összesen 14 szúrást találtak az áldozaton, akinek az életéért sokáig küzdöttek.

Fotó: police

Már elmúltak a rémálmok

„A bíróságon csak azok a szúrások számítottak, amiknek úgynevezett szúrt csatornájuk volt, de amikor a kórházból annak idején hazamentem, összesen 26 sérülést számoltak raj­tam. Közöttük volt felszíni vágás és karcolás is. A támadás után csak pár hónapig volt bennem rossz érzés, előfordult, hogy újraálmodtam a szörnyűségeket, de mára minden rossz érzésem elmúlt” – magyarázta a minap a Borsnak a nyugdíjaskorú férfi, aki azóta sem állt le a taxizással. Mint mondta, eleinte direkt tesztelte magát, s felvett olyan embereket is, akiket előtte nem szívesen ültetett volna be maga mellé, de még ezekben a helyzetekben sincs benne félelemérzet.

Fotó: Bors

Nincs benne bosszúvágy

Béla a bíróságon találkozott újra a támadójával, aki az el­mondása szerint összefüggéstelenül beszélt a történtekről. Állítólag olyanokat mondott, hogy a kocsiban amiatt félt, hogy nem tud kiszállni, de egyébként sem emlékszik semmire, „csak úgy szurkált”. Egyébként meg arra hivatkozott, hogy gyógyszereket szed, és mentálisan beteg.

„Kérte a bírót, hogy felém fordulhasson, aztán amikor engedélyt kapott, bocsánatot kért. Azt mondta, ne haragudjak, ő ezt nem így akarta, de különben is „olyan állapotban volt”. Hogy elfogadtam-e? 26 sérülésért és 14 késszúrásért hogy fogadnék el egy bocsánatkérést?” – tette fel a költői kérdést a megtámadott ta­xis, aki bosszúvágyat és szánalmat sem érez Richárd iránt.

Bélának a támadás óta alaposan felfordult az élete. Idén februárban megnősült, s leköltözött egy vidéki településre. Mint mondja, rendkívül hálás a sorsnak, hogy ilyen csodálatos élete és családja van, a késelésre pedig egy valóságos újjászületésként tekint.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?