INSIDER

„Az én erős apám végül nem bírt már felkelni” – Belehalt a koronavírusba a magyar édesapa

A Facebookon osztotta meg családi drámáját egy nő. Mint mondta, üzenni szeretne mindenkinek, aki tagadja a koronavírus létezését.
  • Szerző: Ripost

Megrázó vallomást tett közzé a Facebookon Balogh Karolina. A székesfehérvári nő édesapját vesztette el a koronavírus miatt. Mint írta, azért osztja meg családja fájdalmát, hogy a történetükön kicsit azok is elgondolkodjanak, akik eddig szkeptikusak voltak a Covid létezését illetően.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Felfoghatatlan és érthetetlen, hogy mindez megtörténhetett az én apámmal, akinek semmi krónikus betegsége nem volt, s aktívan élte mindennapjait, uszodába, biciklizni, gombászni járt, és egyáltalán nem tervezte, hogy Covid intenzív osztályon és lélegeztetőgépen, egy kórházi ágyon tudattalanul fog elbúcsúzni az élettől úgy, hogy senki nem tud tőle méltó módon elköszönni, és ő sem. Nem kívánom senkinek ezt az érzést, de okulásként szeretném megosztani történetét, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a Covid egy valóban jelenlévő, nagyon alattomos vírus, ami nem válogat, és leginkább az idősek számára okoz nagyon súlyos tüneteket, ami akár halálhoz is vezethet!” – írta a nő.

Mint fogalmaz, sok kérdést vet fel benne a 78 éves édesapja halála. Azon is elgondolkodott, vajon megtettek-e minden óvintézkedést, amit csak lehetett. Megemlítette, hogy bár nem ölelkeztek és puszilkodtak, de maszkot nem viseltek, amikor találkoztak.

Kiemelte azt is, hogy az egészségügyben dolgozókra most rendkívüli nyomás nehezedik, ám legtöbbjük így is meg tud maradni embernek, amellett, hogy tudása legjavával szolgálva segíti a betegeket.

„Ezúton szeretném megköszönni a Fehérvári Covid intenzív osztályon dolgozó ápolók és orvosok lelkiismeretes és áldozatos munkáját! Tudom, hogy mindent megpróbáltak, édesapám a bekerülése (okt. 1) után pár nappal kapott antitest-terápiát, antibiotikumokat és a nemrég kifejlesztett antivírus gyógyszereket is és folyamatosan informálva voltam apu állapotáról. Sajnos édesapám esetében a háziorvosáról ez nem elmondható, az ő passzív hozzáállása, nemtörődömsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy apám végül bekerült az intenzívre, csak későn”.

Mint írta, az orvos „nem érezte Covidnak” édesapja tüneteit, és csak akkor volt hajlandó tesztet kiírni, amikor Karolina párjának pozitív lett a tesztje. Csakhogy akkor is rosszul kérte a tesztet, így újabb kört kellett futni, hogy Karolina édesapja felkerülhessen a listára.

„De az idő meg közben ment, apu állapota folyamatosan romlott. A kezdeti hasmenés, láz, gyengeség után pár nap leforgása alatt az én erős apám végül nem bírt már felkelni sem, nehézlégzéssel küzdött az utolsó nap, amikor végül megérkeztek a mentősök mintát venni. De ez volt az a nap is, amikor este már ki kellett hozzá hívni a mentőket és bevitték a kórházba”.

„Remélem, hogy a történetünkön kicsit azok is elgondolkodnak, akik eddig szkeptikusak voltak a Covid létezését illetően. Célom csak annyi ezzel, hogy még jobban tudatosítsam a saját szomorú történetünkön keresztül a maszk és az egyéb óvintézkedések fontosságát, mert a CSALÁD a legfontosabb, amire vigyáznia kellene mindenkinek!” – zárta sorait a megtört asszony.

Közzétette: Karolina Balogh2020. október 22., csütörtök

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?