INSIDER

„Az esküvőmön gázolták el a kislányomat” – Krisztina évek óta harcol gyermekéért

A másfél éves Amanda a házasságkötő teremből szaladt ki az útra. Ekkor történt a baleset.
  • Szerző: Ripost

Csiky Krisztina 2014-ben ismerkedett meg párjával, akivel pár hónappal később össze is házasodtak. Az esküvőjükön azonban borzalmas tragédia történt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Krisztina előző kapcsolatából született, akkor másfél éves kislánya Amanda a ceremónia idejére az egyik hölgy ismerősükre volt bízva.

„A házasságkötő teremben voltunk és épp a gyűrűhúzás következett, amikor egy hatalmas csattanást hallottunk. Körülnéztem és láttam, hogy a kislányom eltűnt. A barátnőm pedig rohan ki a teremből utána. Mi is azonnal szaladtunk kifelé. Ekkor láttam meg a kislányomat a földön fekve, mert közben elütötte egy autó. Rögtön odamentem hozzá, de már nem élt. Azonnal elkezdtem az újraélesztést a saját kezemmel, így mire a mentők kiérkeztek Amanda már stabil állapotban volt” – mondta a - nak a kislány édesanyja.

Amanda súlyosan megsérült a balesetben. A kórházba érve az édesanyának a legrosszabb rémálmával kellett szembenéznie.

„Kijött az orvos és azt mondta nekünk, hogy életmentő beavatkozást kell végrehajtani a kislánynál, mert elkezdett tágulni az agya. A műtét során eltávolították Amanda koponyacsontját és az agyának egy részét. Ezután lélegeztetőgépre került, mert stroke-ot kapott és gégemetszést is végrehajtottak nála. Nagyon összetörtünk, nem ilyen esküvőt álmodtunk magunknak” – mondta könnyek között Krisztina.

Az orvosok már szinte lemondtak róla, de a kis Amanda igazi harcosnak bizonyult. Hosszú rehabilitáció után kezdett egyre jobban lenni.

„Ugyan mindenki azt mondta, hogy a kislány soha nem fog tudni járni, mi nem adtuk fel és magunktól az udvaron elkezdtük tanítani. És lám csodák csodájára a lányom ma már képes egyedül járni, az egyik kezét és lábát ugyan nem tudja megfelelően mozgatni de mégsem szorul már teljes ellátásra. Azóta is érte és a másik három gyerekemért élek, mindent feladtam értük, azóta sem tudok dolgozni” – folytatta az anyuka.

Amanda régen és most (Fotó: Együtt lépésről lépésre alapítvány)

Krisztina Amanda balesete előtt ápolónőként dolgozott és egy saját vállalkozása is volt, de mindent feladott azért, hogy kislányát ápolni tudja. Amanda jelenleg egy speciális iskolába jár, ahol nagyon jól érzi magát.

„A bátyám mondta egyszer, hogy ”húgi az élet egy színpad„, egyszer fent egyszer lent. Most mi nagyon lent vagyunk és már egyre nehezebben bírom. Csak a férjem tud dolgozni és ő sem keres sokat, közben vettünk egy házat de nincs pénzünk a felújításra, a tető nemsokára beszakad a fejünk felett, ha nem kapunk segítséget” – mondta megtörten Krisztina, aki minden nehézség ellenére sem döntene másképp.

„Mindennap látom, hogy a lányom boldog és álmodozik. Nemsokára meg is műtik a koponyáját így végre nem kell majd semmivel eltakarnunk a kis fejét. Amanda egy igazi harcos amazon és mindent túlélt. Az ő ereje segít nekem is ezekben a nehéz időkben. Érte és a családomért ki fogok tartani és küzdeni fogok, mert tudom, hogy egyszer minden jobbra fordul majd”- zárta mondandóját az édesanya.

Amanda története eljutott egy alapítványhoz is, akik most gyűjtést szerveznek a család megsegítésére. Aki szeretné támogatni Krisztináékat az az alábbi linkre kattintva megteheti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?