INSIDER

„Az otthonunk tíz perc alatt vált semmivé” – mindene odalett a tűzben a 8 gyermekes családnak

A családfő éppen testvérénél volt, amikor az egyik szomszéd riasztotta a lakástűzhöz. Egy elektromos zárlat tette tönkre az életüket.
  • Szerző: Ripost

A borsodi Milotán élő Lukács családnak felhőtlen volt a boldogsága. Anikó és Szilárd nyolcadik gyermeküket várták, aki szombaton jött a világra. Eddig három lányt és négy fiút neveltek, a legnagyobb gyermekük 15, a legkisebb 3 éves. Az újszülöttet pedig testvérei már nagyon várták, a feladatokat is leosztották egymás között, hogy ki miben fog segíteni körülötte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az orvosok közölték, hogy azonnali császármetszésre van szükség. Kiderült, hogy a párom nehézségeit magnéziumhiány okozta, amit szerencsére könnyen kezeltek”mondta a Borsnak Szilárd, aki a szülés óta csak telefonon tudott beszélni élete szerelmével, a picit még nem láthatta. Ám a legnagyobb sorscsapás ezután érte a családot, pillanatok alatt felégett a jövőjük. A férfi éppen testvérénél volt, amikor megkapta a szörnyű hírt.

Lukácsék négyszobás háza lakhatatlanná vált, mindenük odalett, most az anyósánál vannak
Fotó: Katasztrófavédelem

„Az egyik szomszéd átszaladt, hogy figyelmeztessen, füst ömlik a konyhánkból. Mire hazaértem, már lángokban állt a házunk. Már nem tudtunk bemenni, hogy legalább a gázpalackot kihúzzuk a kárenyhítés érdekében. Az otthonunk tíz perc alatt vált semmivé, a tűzoltók pedig bő háromnegyed óra alatt értek ki” – mondta el a családfő elcsukló hangon.

Teljesen leégett a borsodi család háza
Fotó: Katasztrófavédelem

Egyelőre a férfi anyósánál tudták meghúzni magukat, ahol egyetlen szoba, egyetlen ágyal áll a rendelkezésükre. Az ingóságaik, a ruháik és minden másuk is a tűz martalékává vált. Az önkormányzat már felajánlotta segítségét. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet elektromos zárlat okozta.

Szilárd gyerekkora óta vágyott arra, hogy nagycsaládos legyen. Nyolcadik gyermeke, a kis Emír szombaton született
Fotó: Bors

„Egyelőre csak gondolkodom rajta, hogyan mondjam el gyermekeim édesanyjának, hogy mindenünk odaveszett. Egyedül Isten segítségében bízhatunk, de tudom, hogy talpra fogunk állni. Hiszek benne, és mindent meg fogok tenni a családomért, mert ôk nekem a legfontosabbak!” – fogadta meg Szilárd.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?