INSIDER

„Az unokáim arcára gondoltam, miközben vártam a halált” – megküzdött a koronavírussal Mária

A magyar nagymama óriási erőről és kitartásról tett tanúbizonyságot. Unokái a legrosszabb pillanatokban is életben tartották.
  • Szerző: Ripost

A magyar nagymamának orvosai kevés esélyt adtak a túlélésre, miután megfertőződött a koronavírussal. Rácz Mária azonban minden esélyre rácáfolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mária három hetet volt kórházban, ebből egy hétig az intenzív osztályon ápolták, és állítja: az orvosainak és ápolóinak legalább akkora szerepe van talpra állásában, mint élni akarásának. A nem mindennapi megpróbáltatások után ma már otthon gyógyul, és hisz benne, hogy nemsokára tökéletesen felépül – írja a Blikk.

Yverdon-les-Bains, 2020. november 5.
Képünk illusztráció MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

A nagymama a legelső pillanattól kezdve betartott minden óvintézkedést, szájmaszkban és kesztyűben járt el vásárolni, karanténba vonult, és bármilyen fájdalmas is volt számára, unokáival sem találkozott.

„Ennek ellenére sajnos utolért a vírus, ami nálam derékfájdalommal és hőemelkedéssel kezdődött, viszont a jellemző tünetek, mint például az ízlés és a szaglás elvesztése, nem jelentkeztek” – árulta el a lapnak Mária.

„Sajnos a vírus a tüdőmet támadta meg, volt pillanat, amikor a családomat nem sok jóval kecsegtették az orvosok. Az ott töltött napok gyakorlatilag összefolynak, szinte csak perceket voltam ébren. Borzalmas, amikor az ember megharcol minden lélegzetvételért. Bevallom, volt pillanat, amikor azt gondoltam, hogy ezt én nem élem túl. Az unokáim arcára gondoltam, miközben vártam a halált, de mindig eszembe jutott, hogy még van dolgom a földön. Visszajöttem a halál torkából. Lélegeztetőgépen voltam, és közben több gyógyszerrel is kísérleteztek a doktorok. De bármilyen rosszul is voltam, azt a fantasztikus törődést és szaktudást, ami körülvett, határozottan észleltem” – emlékezett vissza betegségére a nő.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?