INSIDER

Barta Sylvia még ma is szenved a koronavírustól

Nem múlt el nyomtalanul a betegség: bőrére elkezdtek visszatérni a foltok, hangulatingadozásai is vannak, fáradékony az időjós, aki szó szerint beleőszült a betegségbe.
  • Szerző: Ripost

Az időjós még márciusban kapta el a koronavírust, és hetekig tartott gyógyulása, de most bevallotta még nem teljes a felépülés. Barta Sylvia most újra bőrgyógyászhoz megy, miután bőrén újra megjelentek a koronavírus okozta foltok. „Ez az alattomos fertőzés megtámadta az egész szervezetemet: az idegrendszeremtől kezdve a keringésemen, az emésztésemen keresztül a légzőszervekig. Én fél éve küzdök a teljes gyógyulással. Fel is szoktam tenni magamnak a kérdést: vajon leszek még a régi Barta Sylvia?”nyilatkozta a Blikknek Barta, aki azt is elárulta, hogy sokkal fáradékonyabb és indokolatlan hangulatingadozásokkal is meg kell birkóznia, ráadásul szó szerint beleőszült a koronavírusba.

„Két dolgot fogadtam meg ebben a nehéz időszakban: segíteni fogok más betegeken és minden napomat úgy fogom élni, mintha az utolsó lenne” – árulta el.

Nem ő az egyetlen, akinek a tartós, „maradványtünetekkel” meg kell birkóznia. A szakértők szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a Covid–19-en átesett beteg a fertőzés után teljesen visszanyerheti korábbi egészségi állapotát. Ami viszont már most jól látszik, hogy a felépülés sokáig tart. Noha vannak, akik köhintés nélkül átesnek rajta, sok betegnek sajnos élete végéig együtt kell élnie a maradványtünetekkel. A légszomj, a fulladásérzés olykor meglehetősen hosszú idő alatt rendeződik, mivel a gyulladt tüdőben hegesedési folyamat zajlik. Két héttől akár több hónapig is eltarthat a felépülés, amely alatt tartósan fennáll a fáradtságérzés.

 

És ezeket olvastad már?