Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.10.24.

Bébibumm az Operaházban – így birkóznak meg a művésznők az anyasággal

A Magyar Állami Operaház három művésznője is idén nyáron lett édesanya. Bernáth Éva, Balga Gabriella magánénekesek és Felméry Lili balettművész pár hét eltéréssel adtak életet első kisbabájuknak. Az édesanyák intim titkokat mesélnek a Ripost-nak.

Bébibumm volt a Magyar Állami Operaházban. Bernáth Éva, Balga Gabriella magánénekesek és Felméry Lili balettművész pár hét eltéréssel adtak életet első kisbabájuknak. Az édesanyák intim titkokat mesélnek lapunknak.

Mozart is „besegít” a csecsemőgondozásba

Bernáth Éva, az Operaház magánénekesnője Emma nélkül már elképzelni sem tudja az életét, és minden döntéshozatalban őt helyezi a legfelső fokra.

Bernáth Éva magánénekes (Fotó: Berecz Valter/Magyar Állami Operaház)

Számomra a legfontosabb a kislányom boldogsága, boldogulása. Ennek alapfeltétele, hogy érzelmileg biztonságban van, szeretve érzi magát és olyan emberek veszik körül, akik a szó legnemesebb értelmében önmaguk is boldogulnak az életben” – árulja el a művésznő. Kiderül, a zene a baba számára is meghatározó.

Bernáth Éva és kislánya, Emma (Fotó: Pillanatképek az OperaCafé műsorból, M5 – mediaklikk.hu)
Emma nagyon kiegyensúlyozott kisbaba és akár csak édesanyja, ő is imádja a komolyzenét. Fotó: Pillanatkép az OperaCafé műsorból (M5 – mediaklikk.hu)

„Ahogy Emma meghallja Mozart zongoraversenyeit, teljesen megnyugszik! Amikor a pocakomban volt, sokat énekeltem neki Bellini Alvajárók című operájából Amina áriáját (Ah, non credea...) és minden egyes dallamív után különlegesen érzékeny mozgással „simogatott” végig bentről, amit se előtte, se utána nem érezhettem tőle. Édesapja énekére, verselésére, hangjára is mindig csodálatosan reagált a pocakomban és születése óta is mindig megnyugvást jelent neki, ha őt hallgathatja.”

A művésznő már készül a jövő márciusi visszatérésre, ezért gyakran adódnak teendői, amik elszólítják otthonról. Ilyenkor Emmára az édesapja vigyáz.

„A párom csodálatos apuka! Teljes harmóniában töltik el az időt, ráadásul kezdem kifogásolni azt, hogy a párom még nem látott minket úgy, hogy én fürdetem Emmát és nem ő” – nevet a művésznő, majd a viccet félretéve azt is elárulja: a pelenkázás, böfiztetés, fürdetés a kezdetektől fogva az édesapa privilégiuma, amit Éva csak akkor csinálhat, amikor ő elfoglalt. „Hálás vagyok neki, hogy ilyen derekasan helytállt minden területen!”

16 órát vajúdott a balettművész

Felméry Lili magántáncosnő kisfia, Bertalan júliusban, a vártnál 3 héttel korábban érkezett. Születésénél édesapja, a szintén táncművész Balázsi Gergő Ármin is ott volt.

A balerinának sokat jelentett, hogy párja, a szintén táncművész Balázsi Gergő Ármin végig jelen volt kisfiuk születésénél (Fotó: Sarvady Mátyás)

„Nagyon sokat jelentett nekem Geri jelenléte. Rengeteget segített, hiszen 15-16 órás folyamat volt, mire Bertalan megérkezett hozzánk mindenfajta beavatkozás nélkül. Nagyon fájdalmas volt, de a Jóisten végig velünk volt és segített bennünket. Természetesen, amikor végre a karunkban tarthattuk a kisfiunkat, az maga volt a boldogság” – emlékszik vissza a balerina.

„Egy nő ösztönösen jól helytáll ebben a szerepben. Anyaként nem pánikolok, ami egyébként ritkán, de jellemző rám és túl is tudok gondolni néha dolgokat, de a gyermekünkkel kapcsolatban rendkívül kiegyensúlyozott vagyok.”

Nem ment minden zökkenőmenetesen

„Voltak kezdeti izgalmak, éjszakák, amiket alvás nélkül átmulattunk” – viccelődik Lili, majd hozzáteszi: mostanra a család teljesen összecsiszolódott.

A balerina és kisfia, Bertalan (Fotó: Felméry Lili)

„Már tudjuk, miért sír és tudunk segíteni neki. Egyre jobban kommunikál velünk, napról napra nagyon sokat fejlődik. Gergővel pedig nagyon jól kiegészítjük egymást. Amikor neki már kevesebb türelme van, akkor én tudok higgadtabb és nyugodtabb lenni és ez fordítva is igaz. Egy gyermek születése akkora csoda az ember életében, hogy minden pillanatot, még, ha vannak is nehezebbek, meg kell élni! Nagyon élvezzük az együtt töltött időt.

Bertalan nagyon kiegyensúlyozott baba, amit édesanyja annak tulajdonít, hogy a Covid miatt nem voltak előadások, így terhessége teljesen zökkenőmentes volt és nyugodtan zajlott.

A balerina várandósága nagy nyugalomban telt (Fotó: Sarvady Mátyás)

Ugyanakkor a balettművész tudatosan készül a visszatérésre. Hetente egy-két alkalommal már tréningezi is magát – Bertalan jól alkalmazkodik mindenhez.

„A tervem az, hogy A Rosszul őrzött lány című előadással térnék vissza, amiben Lise nagyon kedves szerepem. Ez a balett februártól lesz ismét látható az Erkel Színházban. Hiányzik a munka, nagyon vágyom már arra, hogy táncolhassak, és újra formába lendülhessek, de most úgy érzem, ezt az időszakot elsősorban a nyugalom kell, hogy kitöltse a kisfiunk miatt, hiszen ő az első és a legfontosabb.”

A Covid-járvány idején alapítottak családot

Balga Gabriella opera-énekesnő élete a Covid-járvány miatt eleve lelassult, hiszen elmaradtak az előadások. Ezért is gondolták úgy a férjével, ez a legalkalmasabb idő arra, hogy belevágjanak a családalapításba. Nagy volt az izgalom, mikor megszületett a kislányunk, Gabriella Franciska vagy, ahogy szülei becézik, Babi.

Balga Gabriella, férje Kutrik Bence és kislányuk, Gabriella Franciska (Fotó: Szemler Judit)

„Néha még most is azon kapom magam, hiába van egész nap a karjaim közt, nem akarom elhinni, hogy itt van velünk. Felfoghatatlan és csodálatos” – idézi fel az első napok élményét Gabriella.

Az énekesnőnek még most is hihetetlen, hogy karjaiban tarthatja végre a kislányát (Fotó: Szemler Judit)

Az első heteket a család hármasban töltötte. Gabriella és férje, Kutrik Bence zeneszerző azt szerette volna, hogy kialakulhasson egy mindennapi rutin és zavartalanul tudjanak örülni egymásnak. Persze a család és a barátok már alig várták, hogy láthassák a picit.

„A kislányunk születése nagy változást, hatalmas boldogságot és örömet hozott az életünkbe. Mióta ő megvan, kerekebb lett az életünk” – meséli elérzékenyülve a művésznő. Tény, Gabriella Franciska nagyon jó baba és hagyja szüleit pihenni. „Nem vagyok fáradt kismama. Ma reggel pont azt mondtam a férjemnek, hogy éjjel nem is tudok visszaaludni, mert annyira megszoktam, hogy keveset alszom, és csak várom, mikor ébred Babi.”

A művésznő várandóssága 8. hónapjáig énekelt, azóta viszont kislányát helyezi mindenek elé.

A művésznő terhessége 8. hónapjáig énekelt. Fotó: Szentesi Ágnes

„Amikor a pocakomban volt, picit tartottam attól, hogy az izgalom, amivel a szakmánk jár, árthat neki és nyugtalanabb lesz. Szerencsére nagyon nyugodt kislány. Talán még sosem voltam ennyire boldog, de bevallom, hiányzik az éneklés is, hiszen énekesként az éneklés az életem része. Egyelőre azonban még csak próbálgatom, de lassan elkezdek gyakorolni, amennyiben a foniáter is jóváhagyja” – mesél a visszatérés előkészületeiről Gabriella, akit leghamarabb decemberben láthat a nagyközönség Puccini Edgar című operájának Tigrana szerepében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

Láthatatlan trükkök: így tudják elviselni a sztárok az extra magas sarkú cipőket

vg.hu

Van egy magyar kisváros, ahol már minden második házat felvásárolták a románok

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

magyarnemzet.hu

Nagy az esély rá, hogy magyar vezetőedzője lesz Sallai és Szalai csapatának

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban