INSIDER

Becsületsértés: a Viszkist saját bűntársa perelheti

Állítja, hogy nem ő buktatta le a hírhedt rablót, és ha kell, akkor megküzd Ambrus Attilával...
  • Szerző: Ripost

Orbán Gábor tizenhárom bankrablásban vett részt Ambrus Attilával. Később a Viszkis rablóról szóló wikipedia cikkből értesült arról, hogy Ambrus szerint ő volt az, aki "lebuktatta". Szerinte viszont ez rágalom.

Õ azt mondja, hogy az az igazság, hogy elfogásakor a kettőjük között érvényes megállapodás szerint járt el. Ez azt jelenti, hogy négy órán át nem árulta el a Viszkis nevét, hogy addig Ambrusnak legyen ideje elhagyni az országot, pedig amúgy még kevesebb, azaz három órás várakozási időben állapodtak meg.

Ambrus azonban nem érte el a saját maga által megszabott idő alatt a határt. Az ügyetlenkedés és a gyors lebukás pedig nem fért bele az imidzsébe. Orbán Gábort szerint ezért hárította inkább társára a felelősséget.

Orbánt börtönévei alatt a Kis Viszkis néven ismertek a hazai börtönökben. Õ is nyolc évet ült a bankrablásokban való részvételért. Bűnrészességét sosem tagadta. Sőt, hamarosan megjelenő könyvében azt írja, hogy Ambrus nélküle soha nem merte volna elkezdeni azt a bankrablási sorozatot, ami országos hírnevet szerzett neki.  

A Kis Viszkis a lebukásuk körülményeiről Ambrus által előadott történetet hazugnak és becsületsértőnek tartja, és három kiskorú gyermek édesapjaként mindent el akar követni, hogy cáfolja a Viszkis állításait.

A Viszkis és én című könyvében ezért részletesen leír minden közös rablást, illetve a börtönévekről is beszámol.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?