INSIDER

Befejezi a szakácsolimpia magyar bajnoka! Hajdú Péter örülhet neki...

Szabó Csaba mesterszakács egy ötfogásos menüvel nyûgözte le a szigorú zsûrit a szakácsolimpián. De nem versenyez tovább...
  • Szerző: J.K.

Szabó Csaba mesterszakács otthonában egyre csak gyűlnek az elismerések, mi több, a gyűjteménybe egy újabb darab is került nemrég: a 46 éves séf több mint nyolcszáz induló közül vihette haza az aranyat a 24., Erfurtban október végén rendezett szakácsolimpiáról. A séf most megszólalt, és elmesélte élményeit a %%-nak!

– Harminc éve a szakmában vagyok. 2007-ben iparkamarás mesterlevelet, 2014-ben a pedig a Magyar Gasztronómia Szövetség adományozott mesterlevelét kaptam meg – mesélte sikereit Szabó Csaba.

– 2015-ben államtitkári oklevelet is kaptam a 2014-es világbajnoki bronzomért – folytatta a séf, aki Németh László mesterszakács segítségével nyűgözte le a szigorú zsűrit egy ötfogásos menüvel, illetve két meleg és két hideg finger-food (vagyis ujjnyi falatka) összeállítással.

Az újabb siker után a mesterszakács alkut kötött családjával: abbahagyja a világversenyekre utazást, helyette a fiatal tehetségeknek segít.
– Egyébként is messze dolgozom a családomtól, hiszen debreceni vagyok és Hajdú Péter törökbálinti éttermében, a Like Bisztróban dolgozom. Az olimpia minden időmet elvette, mert csak a szabadnapokon tudtam rákészülni.

Ezért határoztam el, hogy nem lesz több világverseny, helyette a családommal töltöm majd az időt

– árulta el terveit Szabó Csaba. Vagyis annak, hogy nem jár majd versenyekre, a legjobban a család, és persze Hajdú Péter örülhet majd, hiszen a mesterséfnek több ideje jut majd az otthonára és az étteremre...

És ezeket olvastad már?