INSIDER

Előnybe kerül az a fodrász, kozmetikus, mesterember, aki beoltatta magát – Ezek most a szabályok

A maszkviselésen és a higiéniai szabályok betartásán túl arra is van lehetőségük a vendégeknek, szolgáltatások megrendelőinek, hogy csak beoltott szakember segítségét vegyék igénybe. Biztosan sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, ezért érdemes nekik is beoltatniuk magukat.
  • Szerző: Ripost

Újra kinyitottak a fodrászatok, kozmetikusok, műkörmösök és masszőrök. Az ő szolgáltatásuk igénybevételéhez nem kell majd védettségi igazolvány, de előnyben lesz közülük, aki fel tudja mutatni a védettséget, mert szívesebben veszik igénybe azok szolgáltatásait, akiknél nagyobb biztonságban érzik magukat a megrendelők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy Facebook-csoport egyenesen összegyűjti azokat a szolgáltatókat, akiket már beoltottak covid ellen, a lista bárki számára elérhető. A civil kezdeményezés azért indult, hogy aki szeretné, ki tudja választani az olyan kozmetikust vagy fodrászt, aki már be van oltva.

„Sokunknak fontos, hogy amikor szolgáltatókhoz megyünk és ott eltöltünk pár órát, akkor nagyobb biztonságban érezzük magunkat. A maszkviselés, fertőtlenítés és más szabályok betartása mellett biztonságérzetet adhat, ha olyan szolgáltatónál vagyunk, aki maga is oltott már. Írd le, hogy milyen szolgáltatást nyújtasz és oltva vagy-e már„ – szól a felhívás.

Több szolgáltató csatlakozott a csoporthoz és sokan vannak olyanok is, akiknek számít, hogy védett személyhez menjenek fodrászatba, kozmetikushoz. Sok szülő jelezte, hogy a beoltatlan gyermekét inkább vinné védett szolgáltatóhoz, mert fél, hogy a brit mutánst elkapja a csemete.

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány. A beoltottak száma 3.679.730 fő, közülük 1.711.723 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu.

Az egyik népszerű fodrászatlánc úgy igyekszik biztonságossá tenni a szolgáltatását, hogy weboldalon és applikáción keresztül is lehet időpontot foglalni.

- Mindig sms-ben értesítenek, hogy elindulhatok. Saját applikációval követhetem nyomon, hol állok a sorban virtuálisan. Egy órával, fél órával és 20 perccel a szükséges érkezés előtt küldenek értesítőt – mesélte a -nak a kétgyermekes anyuka, Varga Judit. – Nekem ez sokkal átláthatóbb és egyszerűbb, pontosan tudom, mennyi idő alatt érek oda, nem kell várnom és alig találkozom másokkal.

 

Minden részlet számít

A járványügyi szabályok részleteiről több fodrászt is megkérdeztünk. A fodrászok a négyzetméter alapú vásárlási létszámot és a maszkviselést is komolyan veszik.

- A maszk viselése mindkét fél részéről a kezdetektől kötelező. A létszámkorlátot úgy tartjuk be, hogy fodrászonként csak egy vendég tartózkodhat bent - meséli lapunknak egy budapesti fodrász. Vannak kivételek: a szabályozás szerint egy kiskorúval egy felnőtt kísérő bemehet a fodrászüzletbe.

A fodrászoknál a kezdetektől fontos a higiénia betartása. Minden vendég érkezése előtt a fésűtől a hajszárítóig alaposan megtisztítják és fertőtlenítik a felszereléseket.

 

Mostantól már minden, még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Elérhetőség: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?