INSIDER

Berúgták a magyar rendőrök az égő ház ajtaját: bámulatos módon mentettek életet

Fekete füst szivárgott ki a lakásból, a négy rendőr azonnal cselekedett.
  • Szerző: Ripost

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. december 20-án 2 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a XV. kerületben, egy Nyírpalota úti társasház IX. emeleti lakásában tűz keletkezett, és már az egész épületben sűrű füst terjeng.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szilágyi István Péter rendőr főtörzszászlós, Pocsai István rendőr főtörzsőrmester, Nagy-Papp Gabriella rendőr törzsőrmester és Bouloudene Adlen rendőr őrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol a IX. emeleti lakás ajtaját zárva találták, azonban onnan fekete füst szivárgott a lépcsőházba.


Mivel a rendőrök jelzésére a lakásból senki sem felelt, az élet és vagyonbiztonság védelme érdekében berúgták az ajtót, és bementek a lángoló lakásba, ahol az előszobában egy földön fekvő férfit találtak. A férfit a járőrök azonnal kivitték a lakásból, majd átadták a mentőknek, akik légúti égései miatt kórházba vitték.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a négy rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.

És ezeket olvastad már?