Létrehozva: 2019.12.06.

Beteg kislányért futottak az ovisok

Speciális babakocsiért rendeztek Mikulás-futást az ózdi Újváros Téri Óvoda ovisaival. A kocsit egy beteg kislánynak szánják. Mikulás környékén, karácsony közeledtével számos jótékonysági akció indul, összefog az ország, hogy a rászorulók számára is szép legyen a karácsony.

Benyhe Nikolett, az ózdi Újváros Téri Óvoda dadusa mindig is szeretett futni, és régóta tervezgette, hogy a szenvedélyét megosztja a gondjaira bízott ovisokkal. Mi sem jobb alkalom erre, mint a közelgő ünnepek, amikor jótékonykodással is összeköthetik a testmozgást. Nikolett egy kislányt választott, akinek a Tégy Jót a Fogyatékosokért Alapítvány gyűjt egy speciális babakocsira.

Fotó: Tégy Jót Alapítvány

„Dominika koraszülött volt, és agyi problémákkal jött a világra” – mondta el a Ripost-nak Ganyi Károly, az alapítvány vezetője. – „A mostani babakocsiját sajnos kinőtte, és a nagyobbat nem támogatják teljes mértékben. A családja mindent megad a kislánynak, de szűkös körülmények között élnek. Ezért segítünk nekik a gyűjtésben. Az ovisok imádták a futást, mindenki nagyon jól érezte magát. Az óvoda aulájában perselyt helyeztünk el, ebbe december 17-ig várjuk az adományokat Dominikának.”

Fotó: Tégy Jót Alapítvány

Jótékonysági MikuLÁSS futás a Margitszigeten

A Margitszigeten is lehet jótékonykodni futás közben. December 8-ra jótékony futást szervez a Láss Egyesület. Céljuk, hogy a látássérült emberekkel megismertessék a sport örömeit, és segítséget biztosítsanak nekik a segítség nélkül egyáltalán nem elérhető szabadidős sporttevékenységekben. A részvételt biztosító nevezési díjakból befolyó összeg a LÁSS működését támogatja.

15 pláza fog össze egy beteg kisgyerekért

Sok vidéki és fővárosi bevásárlóközpont fog össze, hogy egy súlyosan beteg kisgyerek álmát valóra váltsák karácsonyra.

Fotó: Csodalámpa Alapítvány

A Rejtélyek karácsonya programsorozat keretében december első három hétvégéjén, csütörtöktől vasárnapig a plázákban egy óriási karácsonyfagömbbel és izgalmas játékokkal találkozhatnak a családok, akik játék közben a kívánságteljesítő Csodalámpa Alapítványt támogathatják.

Élelmiszert gyűjt a Vöröskereszt

A Tesco üzletlánc 112 áruházában pénteken és szombaton tartós élelmiszereket és tisztítószereket gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt önkéntesei. Lesz lehetőség pénzadomány felajánlására is a helyszíneken kihelyezett perselyekbe, és online is lehet adakozni, hogy a rászoruló családoknak is szebb legyen a karácsonya.

Fordított adventi naptárral gyűjtenek az ökumenikusok

A különleges kalendárium ablakaiból nem ajándékokat vehetünk ki, hanem napról napra a segítség új formáját ismerhetjük meg. Minden ablak kinyitásával újabb lehetőséget kapunk, hogy csatlakozzunk az összefogáshoz, és megtapasztaljuk a segítségnyújtás örömét. A szeretetehseg.hu honlapra látogatók kinyithatják a virtuális adventi kalendáriumot, ott találják, hogyan tudnak az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni.

Nem kell csomagolni a Mikulásgyárba

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások mellett ajándékkönyveket és önkénteseket is várnak idén a szervezők a Mikulásgyárba. Az ajándékokat nem kell becsomagolni. Egy hónap alatt legalább 50 ezer könyvet szeretnének összegyűjteni és eljuttatni olyan családokhoz, akiknek a lakóhelyén nincs könyvesbolt. A Millenáris Parkban november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat. A Millenárison lévő közpnt mellett a budapesti Lurdy Házban is van gyűjtőpont, de postán is feladhatók a küldemények, a cím ennyi: Mikulásgyár.

Cipősdobozba zárt meglepetés

Cipősdoboznyi ajándékot vár a Baptista Szeretetszolgálat, az országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a dobozokat a rászoruló gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: szakított a TV2 két sztárja

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

vg.hu

Mobilfox: kiderült, kinek köszönhető a Deák téri pénzhullás

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 16.: a Halaknak szép napja lesz, a Mérleg választ kap egy kérdésre

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Holtan esett össze egy középiskolás Somogy vármegyében, édesanyja talált rá

INSIDER

Még több riasztást kapott az ország, erre az időjárásra senki nem számított!

INSIDER

Dől a füst: felcsaptak a lángok Budapesten, kigyulladt egy tízemeletes

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár