INSIDER

„A terhesség alatt már rákos volt, születése óta egy harc az élete” – mondta az anya

Marcell még csak hároméves múlt, de már több mint tizenöt műtéten esett át. A világon mindössze húsz ember szenved a kisfiú ritka betegségében.
címkék:
  • Szerző: ripost

A világon csupán húsz ember szenved abban a ritka betegségben, amiben a három és fél éves Hegedüs Marcell. A kisfiú élete igazi harc: már több mint tizenöt műtéten esett át az élete során, születése után pedig lélegeztetőgépek tartották életben és három hétig kómában feküdt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marcell azonban igazi harcos, és az elmúlt évek során rengeteget fejlődött mozgásszervileg.

A kis Marcellnek a születése óta egy harc az élete

A kis Marcellnek a születése óta egy harc az élete (Képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

„A terhesség alatt már rákos volt, és amióta megszületett, az élete egy vad harc. Végtagjai nem mozogtak születéskor, légzése pedig elégtelen volt a daganat körüli ödéma miatt. Pár nappal később az orvosok azt mondták, valószínűleg el fogom veszíteni, és ezért készüljek fel a legrosszabbra. Aztán kiderítették, hogy a gerincvelőjén daganat alakult ki, ami sajnos áthatolt a csigolyáján, és blokkolta az idegeit, s ezért nem tudta mozgatni a végtagjait” – mondta el a Blikknek Ladányi Lilla, a kisfiú édesanyja.

Marcellt háromóránként katéterezni kell, de szerencsére az értelmi képességei szinte tökéletesek. Nagyon jól beszél, számolni is tud, szeret játszani a kisautókkal, kirakóval, de imád legózni és énekelni is szeret, és hamarosan bölcsődés lesz.

Lilla, az édesanya most egy speciális eszközt szeretne, aminek a segítségével a fia lábra állhatna. A gép óriási változást jelentene a kisfiú életében, aki végre álló helyzetből is láthatná a világot.

„Kúszva és a kerekesszékéből fedezi fel a világot. Nem tud mászni és járni. A modern technológiának köszönhetően azonban lehetséges lenne számára, hogy egy olyan orvosi eszközzel éljen új életet, amely állva tartaná, és lehetővé tenné, hogy stabilan és kényelmesen mozogjon, akárcsak egy kerekesszékben” – fogalmazott az édesanya.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?