Létrehozva: 2020.11.27.

Black Friday 2020: Karanténbiztos árukra vadásznak a vevők

A brutális akciókat ígérő Black Friday során a magyarok ötöde szerzi be a karácsonyi ajándékokat. Ugyanakkor a legfrissebb kimutatások szerint a karanténbiztos portékákat teszik kosarukba.

Rengeteg üzletlánc készül az Auchantól a Media Markton át a Tescóig a 2020-as Black Friday-re, különösen annak tükrében, hogy egy friss felmérés szerint a vásárlók ötöde ilyenkor veszi meg szerettei karácsonyi ajándékát. Igaz, idén a koronavírus-járvány miatt várhatóan kevesebb embert ajándékoznak meg az internetező magyarok, akik átlagosan 52 ezer forintot szánnak az ajándékokra – derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital idei közös felméréséből.

Fotó: shutterstock

A 2020-as fekete péntek nagy slágertermékei, mint a tévék, mobilok és hűtők, mosógépek mellett rengeteg olyan terméket – konyhai eszközt, játékot, illetve barkácseszközt is – kínálnak kedvezményesen, ami a kijárási korlátozás vagy egy esetleges karantén idején is hasznos lehet. Tényleg ennyire rányomja a bélyegét a járványhelyzet arra, hogy idén mikre csapunk le az akciós időszakban?

Veszik a tisztítószert és a maszkot

A hivatalos dátum helyett korábban Black Friday-t hirdető eMAG 2020-as Black Friday eladási toplistájának első helyén a háztartási eszközök és tisztítószerek szerepelnek. Úgy tűnik, a koronavírus-járvány idején az otthon fertőtlenítése és tisztán tartása a tavaszi-őszi nagytakarítással is felveszi a versenyt.

„Az eMAG fekete pénteki eredményei is jól szemléltetik, hogy a járványhelyzet milyen jelentős lökést adott a magyarországi e-kereskedelemnek: közel 26 ezer új internetes vásárló csatlakozott az idei Black Friday-hez, és csaknem minden második rendelést online fizettek ki” – közölte Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A fekete pénteket szintén előrébb hozó Extreme Digital slágertermékei között a harmadik helyen az egyszer használatos szájmaszk szerepel. Mint írják: a járvány hatása több fronton is érződik az idei Black Friday-en: egyrészt a legnagyobb számban fogyó termékek között megtalálható a szájmaszk, a fúró-csavarozó gép, a wifi router, továbbá az automata és a kapszulás kávéfőző is.

Fotó: Shutterstock

Felértékelődik a mobil

Már az első hullám idején is kulcsszerephez jutottak az okostelefonok, hiszen a kapcsolattartásban komoly előnyt jelentettek a videóhívásra is alkalmas készülékek. Bár még közel egy hónap van karácsonyig, nem tudni, hogy alakulnak addig a fertőzési számok és milyen intézkedések történnek, de a kérdés adott: érdemes idén karácsonykor családlátogatással, közös ünnepléssel kockára tenni szeretteink egészségét?

Egy biztos, az okostelefon akár közös családi ajándék is lehet, mely közelebb hozhatja az ember szeretteit az év legszebb ünnepén, anélkül, hogy bárkit veszélyeztetne. Úgy tűnik, sokan gondolják így, mert két online áruház Black Friday sikerlistáján is előkelő helyen szerepelnek az okostelefonok.

A társasjátékkal most mindenki nyer

Egy jó játék nemcsak eltereli a figyelmet a járvány miatti gondokról, esetleges félelmekről, de össze is hozza a családot. Izgalom, nevetés és szórakozás – interaktív formában: ezt mondják a szakértők a társasjátékokról, melyek nemcsak az ünnepi időszakra jelenthetnek felüdülést, de a kényszerű bezártságot is feldobhatják.

Pláne, ha az adott játékban nemcsak a szerencsefaktor számít, hanem a taktikázás és az együttműködés is. Bizonyára nem véletlen, hogy az egyik, jelentős forgalmat bonyolító internetes áruházlánc idei Black Friday eladási listájának második helyén egy családi memóriajáték végzett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Építészetileg is különleges a sziklahasadékba épített kápolna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Ezek a legjobb húsvéti családi programok

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten