INSIDER

Black Friday 2020: Karanténbiztos árukra vadásznak a vevők

A brutális akciókat ígérő Black Friday során a magyarok ötöde szerzi be a karácsonyi ajándékokat. Ugyanakkor a legfrissebb kimutatások szerint a karanténbiztos portékákat teszik kosarukba.
  • Szerző: Ripost

Rengeteg üzletlánc készül az Auchantól a Media Markton át a Tescóig a 2020-as Black Friday-re, különösen annak tükrében, hogy egy friss felmérés szerint a vásárlók ötöde ilyenkor veszi meg szerettei karácsonyi ajándékát. Igaz, idén a koronavírus-járvány miatt várhatóan kevesebb embert ajándékoznak meg az internetező magyarok, akik átlagosan 52 ezer forintot szánnak az ajándékokra – derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital idei közös felméréséből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: shutterstock

A 2020-as fekete péntek nagy slágertermékei, mint a tévék, mobilok és hűtők, mosógépek mellett rengeteg olyan terméket – konyhai eszközt, játékot, illetve barkácseszközt is – kínálnak kedvezményesen, ami a kijárási korlátozás vagy egy esetleges karantén idején is hasznos lehet. Tényleg ennyire rányomja a bélyegét a járványhelyzet arra, hogy idén mikre csapunk le az akciós időszakban?

Veszik a tisztítószert és a maszkot

A hivatalos dátum helyett korábban Black Friday-t hirdető eMAG 2020-as Black Friday eladási toplistájának első helyén a háztartási eszközök és tisztítószerek szerepelnek. Úgy tűnik, a koronavírus-járvány idején az otthon fertőtlenítése és tisztán tartása a tavaszi-őszi nagytakarítással is felveszi a versenyt.

„Az eMAG fekete pénteki eredményei is jól szemléltetik, hogy a járványhelyzet milyen jelentős lökést adott a magyarországi e-kereskedelemnek: közel 26 ezer új internetes vásárló csatlakozott az idei Black Friday-hez, és csaknem minden második rendelést online fizettek ki” – közölte Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A fekete pénteket szintén előrébb hozó Extreme Digital slágertermékei között a harmadik helyen az egyszer használatos szájmaszk szerepel. Mint írják: a járvány hatása több fronton is érződik az idei Black Friday-en: egyrészt a legnagyobb számban fogyó termékek között megtalálható a szájmaszk, a fúró-csavarozó gép, a wifi router, továbbá az automata és a kapszulás kávéfőző is.

Fotó: Shutterstock

Felértékelődik a mobil

Már az első hullám idején is kulcsszerephez jutottak az okostelefonok, hiszen a kapcsolattartásban komoly előnyt jelentettek a videóhívásra is alkalmas készülékek. Bár még közel egy hónap van karácsonyig, nem tudni, hogy alakulnak addig a fertőzési számok és milyen intézkedések történnek, de a kérdés adott: érdemes idén karácsonykor családlátogatással, közös ünnepléssel kockára tenni szeretteink egészségét?

Egy biztos, az okostelefon akár közös családi ajándék is lehet, mely közelebb hozhatja az ember szeretteit az év legszebb ünnepén, anélkül, hogy bárkit veszélyeztetne. Úgy tűnik, sokan gondolják így, mert két online áruház Black Friday sikerlistáján is előkelő helyen szerepelnek az okostelefonok.

A társasjátékkal most mindenki nyer

Egy jó játék nemcsak eltereli a figyelmet a járvány miatti gondokról, esetleges félelmekről, de össze is hozza a családot. Izgalom, nevetés és szórakozás – interaktív formában: ezt mondják a szakértők a társasjátékokról, melyek nemcsak az ünnepi időszakra jelenthetnek felüdülést, de a kényszerű bezártságot is feldobhatják.

Pláne, ha az adott játékban nemcsak a szerencsefaktor számít, hanem a taktikázás és az együttműködés is. Bizonyára nem véletlen, hogy az egyik, jelentős forgalmat bonyolító internetes áruházlánc idei Black Friday eladási listájának második helyén egy családi memóriajáték végzett.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?