INSIDER

Böjte Csabát nagyon megviselte a koronavírus, megrázó részleteket mesélt

A ferences rendi szerzetes hálás a Jó Istennek és a miniszter úrnak, hogy segítették a felépülését.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, megfertőződött a koronavírussal Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetest végül Kásler Miklósnak köszönhetően egy budapesti kórházba vették kezelésbe, ahol szerencsére meggyógyították.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután végre visszatérhetett otthonába és híveihez büszkén jelentette ki, hogy papírja van sikeres győzelméről! S igaz lehet ma már tréfálkozva gondol vissza a nehéz időkre, de alaposan meggyötörte a koronavírus.

20200119 Mátraverebély-SZentkút
Böjte Csaba ferences atya
fotó: Móricz István (MO)
Bors
Fotó: Móricz István / BORS

„Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam, máskor is volt ilyen. Jelentkeztem Romániában koronavírustesztre, kiderült, hogy pozitív vagyok. Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is” – mesélte viccelődve a Blikknek Böjte Csaba.

A szerzetes egyik pillanatról a másikra azon kapta magát, hogy a kórteremben oxigént, infúziót kap, orvosok, nővérek sürgölődnek körülötte. Utoljára 40 éve volt kórházban, amikor a katonaságnál sárgaság gyötörte. Örökkévalóságnak tűntek a napok, mire végre javult az állapota. A jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból.

„Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is” – tette hozzá Böjte atya.

És ezeket olvastad már?