Létrehozva: 2018.10.04.

Boldog a börtönben a skálás gyilkos

Szabadnak érzi magát a szegedi csillagbörtönben Bene László, a skálás gyilkos néven elhíresült bûnözõ, aki 1989 és 1994 között tucatnyi fegyveres rablást és négy gyilkosságot követett el. A minden idõk egyik legkegyetlenebb magyar bûnözõjének tartott Bene a 888.hu portálnak adott megdöbbentõ interjút, amibõl az is kiderül, hogy talán nem is igazán szeretne szabadulni...

Hiába a rácsok és az őrük, szabadnak érzi magát a szegedi Bene László, a skálás gyilkos, aki a nyolcvanas-kilencvenes években számos fegyveres rablást és négy gyilkosságot követett el. A  bűnöző a 888.hu portálnak adott megdöbbentő interjút, amiből az is kiderül, talán nem is igazán szeretne szabadulni...

Bene László arra számít, hogy több millió forintos kártérítés üti a markát a fogvatartási körülményei miatt, és nyolc hónap múlva, amikor ismét megvizsgálja feltételes szabadlábra helyezésének lehetőségét a bíróság, vagyonos emberként kérheti, hogy bocsássák szabadon. A 888.hu című hírportálnak adott interjújából viszont kiderül: boldog a börtönben, s fogalma sincs, hogy mihez kezdene a szabadságával. 24 éve él a rácsok mögött. Bár vállalja a felelősséget a gyilkosságokért, bűntudatot nem érez. Arra a kérdésre, hogy meg tud-e bocsájtani magának azt válaszolta:

igen, jó barátságban vagyok önmagammal.

Abban viszont biztos, hogy áldozatainak a hozzátartozói nem így gondolnak rá.

Biztosan nincs bocsánat… Bele sem akarok gondolni, borzalmas lehet, nagyon sajnálom, de egyszerűen nem tudok mit csinálni” – mondta Bene. „A törvény ezt a büntetést mondja ki, most már öt évvel többet ültem, de nem bánt, ez is egy élet, csak más. Lehet, hogy csak a halál visz ki innen. Hozzátette: minden reggel vidáman ébred, nem érdekli a rács, jelen van az életében, amit így is irányít. Nála nincs olyan, hogy bal lábbal kel, csak a jónak vannak fokozatai.

Bene egyetlen esetet, a vadászok meggyilkolását említette úgy, mintha azt valamelyest bánná.

Õk még mindig élnének, ha továbbmennek, és nem követik el azt a hibát, hogy megnézik, mit csinálunk” – mondta. Izsó László és ifjabb Tóth Tamás azt hitte, orrvadászokat hallanak Sárszentmihály közelében, ezért találkoztak össze az éppen lőgyakorlatot tartó Benével és társával, Donászi Aladárral, akik megölték őket. Donászi később öngyilkos lett a börtönben. Bene azt mondja, neki egyáltalán nem hiányzik, nem is gondol rá. „Játék volt” – mondja arra, amit együtt tettek. Arra a kérdésre, szokott-e találkozni a lelkiismeretével, azt válaszolta: ez eddig még nem adatott meg neki.

Ügyvédjét, dr. Soltészné Nagy Katalint kérdeztük, mit szól védence nyilatkozatához, és mikorra várják a kártérítést.

Nem láttam az interjút, így azt kommentálni sem tudom” – válaszolta az ügyvéd. „Egyelőre semmiféle értesítést nem kaptam a részére kártérítésként járó pénzről sem, így nem tudom, mikor kaphatja azt meg.”

Tóth Tamást, az egyik áldozat édesapját szerdán nem sikerült elérnie a %Ripost%-nak. Korábban azt nyilatkozta, hogy sosem bocsát meg Benének, amiért elvette a gyermeke életét, és szeretné, ha a börtönben maradna. Szokott álmodni a megölt fiával, ilyenkor az erdőben sétálnak, és még minden rendben van.

 

Négy emberélet szárad a lelkén
Bene Lászlót 1994-ben fogták el. A Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. Társával együtt először egy rendőrrel végeztek Győrben, aki pénzszállítóként dolgozott a szabadnapján. Azután a Budai Skála áruház pénzszállítóját támadták meg, itt egy 23 éves egyetemistát öltek meg. Pár hónappal később két vadász életét oltották ki Sárszentmihálynál.
Benét életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, az akkori jogszabályok szerint 20 év után lehetett volna először feltételesen szabadlábra helyezni. Az elsőfokú bíróság már kétszer is kiengedte volna, ám a másodfokú bíróság helyt adott az ügyészség fellebbezésének. Ezért említi Bene, hogy már öt évvel több ideje ül, mint kellett volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

Schumacher Vanda végre elárulta, valójában, miből keresi a kenyerét

vg.hu

Állampapír: trónfosztás az alapoknál, két vonzóbb befektetést is találtak a megtakarítók

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? 13 tuti recept, amiért rajong majd a család

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Cigarettáért indult Norbert, később már csak a holttestét találták meg

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak