INSIDER

Borsodnádasdi gyilkosság:18 év fegyházat kapott másodfokon az elkövető

A Debreceni Ítélőtábla csütörtökön másodfokon azt a fiatal férfit, aki 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt.
  • Szerző: Ripost

A közlemény szerint a vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Felidézték: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék márciusban a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év fogházbüntetésre ítélte, de az ügyészség a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Fotó: MTI/Vajda János

A másodfokú eljárás során olyan új körülmények merültek fel, amelyek eredményeként az ítélőtábla a tényállást „jelentősen módosította” – áll a közleményben.

Mint azt a megírta 2017 szeptemberében, miután K. Csenge egy buli után a megbeszélt időpontra nem ért haza, édesanyja azonnal értesítette a rendőrséget. A lány lemeztelenített holttestét másnap egy vízaknában találták meg. A gyilkossággal a szintén helybéli B. Rolandot gyanúsították meg, a férfi első fokon gondatlan emberölésért négy évet kapott.

Aztán komoly fordulatot jött, az egyik szakértőnek ugyanis sikerült Csenge telefonjából adatokat nyernie, miközben eddig mindenki úgy tudta: a készülék használhatatlan, miután az elkövető a lány után dobta a vízaknába.

„A másik nagyon fontos információ, hogy a telefon nem Csengével egy időben került a vízbe, hanem utánadobták. Ez pedig az jelenti, hogy az elkövető nem hirtelen felindulásból cselekedett, hanem módszeresen minden nyomot el akart tüntetni„ – közölte, dr. Lichy József, aki Csenge családjának jogi képviseletét látja el.

És ezeket olvastad már?