INSIDER

Borzalmas részletek derültek ki a győri tanár megkéseléséről

Előre készült osztályfőnökének leszúrására a 17 éves H. András: közvetlenül az óra előtt odaadta egy barátjának a fülhallgatóját, mondván, már úgysem lesz szüksége rá... B-né Mónika életét a fiú két osztálytársa mentette meg: egyikük kicsavarta a fiú kezéből a kést, és nyomókötést tett a tanár vérző sebére, a másik pedig nem engedte el a támadót, amíg a rendőrök ki nem érkeztek.

Három pszichológus is érkezett pénteken reggel a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskolába, hogy segítsenek a 10. osztálynak és feldolgozni a csütörtökön történteket, hogy egyik társuk, H. András Csaba késsel többször is megszúrta az osztályfőnökét, B.-né Mónika tanárnőt. Az első óra mindenhol osztályfőnöki volt, ahol kibeszélték a történteket, a szakemberek most az érintett osztállyal foglalkoztak, de a későbbiekben bárki kérhet tőlük segítséget. Pénteken mindenki erről az esetről beszélt, döbbenten kérdezgették azokat, akik ott voltak azon a végzetes fizikaórán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Eminens diák, trombitál, robotprogramozó olimpián indult…

Senki nem gondolta volna ezt Andrásról, aki eminens diáknak számított az egyébként is neves iskolában. A tapolcai fiú már eleve jó tanulóként érkezett: általános iskolában több tanulmányi versenyen jeleskedett, trombitajátékával részt vett a helyi zeneiskola karácsonyi hangversenyén. Jedlikesként programozó szakkörbe járt, 2018-ban részt is vett a legó-robotolimpián, illetve osztályából nyolcadmagával részt vett idén az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyen, a Pénzsztáron is.

Fotó: Kisalföld/H. Baranyai Edina

Hátulról szúrta le a tanárt

„Andrást zárkózott fiúnak ismerjük, kicsit fura, de normálisnak tűnt. Minden tantárgyból kitűnő volt, kivétel 2 tantárgyat. Az egyik a fizika, amiből 2-es volt” – árulta el a nak egy Jedlikes diák. – „Ott kezdődött az egész, hogy matematikaórán az András kapott egy 3-ast a B.-né tanárnőtől. Ezután következett a fizikaóra. András az óra középén jelentkezett, és kiment a tanárnőhöz, és megkérte, hogy egy feladatot mutasson meg a táblán. A tanárnő elkezdett írni a táblára, és amint hátat fordított, András felemelte a kezét, és szúrt. Ezután a tanárnő sikított egy hatalmasat, és földre rogyott. András ekkor még nem hagyta abba: folytatta a szúrást, a tanárnő pedig a karjával védekezett, ezért sérült meg ott is, illetve szerencsére kétszer mellé is szúrt.”

Pillanatok alatt ott teremtek a hős osztálytársak

„Ekkor ért oda egy osztálytárs, Bálint, aki kicsavarta András kezéből a kést, és ellökte onnan. Ekkor a tanárnő véresen kimenekült a teremből.

Fotó: Police.hu

Bálint, illetve egy másik fiú, Patrik beleültették Andrást a tanári székbe, hogy ne menjen vissza a diákok közé. Patrik ott maradt Andrással és kérdezgette, hogy ezt miért tette. Utólag azt mondta: teljesen a tudatánál volt, és nyugodtan válaszolgatott a kérdésekre.”

A diák nyomókötést tett a tanárnő hátára

„Bálint pedig felkapta a kést, és kivitte a folyosóra, aztán a tanárnőhöz sietett és a pulcsijával nyomókötést rakott a tanárnő hátára, amiből ömlött a vér. Közben a többiek riasztották a védőnőt, illetve a mentőket.” – folytatta a diák.
S ha még nem lenne elég durva így is ez az eset, kiderült: az óra előtt András odaadta a fülhallgatóját az egyik osztálytársának, mondván, neki már úgysem lesz erre szüksége. Tehát készülhetett a támadásra.

Fotó: Police.hu

„Bálint és Patrik a történtekhez képest jól vannak. Azt mondták, hogy az egész rettentő gyorsan történt. Az egyik pillanatban még a fizika füzetükbe jegyzeteltek, a másik pillanatban meg már a tanárnő csupa vér volt” – árulta el az informátorunk.

Jó iskola, jó osztályközösség

„Mindenesetre a mai pszichológiai foglalkozás jól esett nekik, mert ki tudták beszélni, ami a lelkület nyomja. Egyébként az egész iskola mélyen meg van rendülve, és még senki nem dolgozta fel ezt az egészet. Egyszerűen hihetetlen, hogy ez nálunk történt, ahol nagyon jó a közösség, és jó kapcsolatban vagyunk a tanárainkkal.”
H. András jelenleg őrizetben van, a vádhatóság csak később dönt arról, indítványozzák-e a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?