INSIDER

Borzasztó fordulat! Társa ölhette meg a magyar birkózót

A gyászoló szülők nem fogadják el, hogy a 17 éves fiúk halála csak egy véletlen miatt volt. Annak szentelték az életüket, hogy kiderítsék, mi is történt valójában a baleset napján.
  • Szerző: Ripost

Borzasztó tragédia rázta meg a Budapesten élő Rózsa családot, ugyanis örökre elveszítették a 17 éves életerős birkózó fiúkat. A család másfél éve küzd a mérhetetlen gyásszal, ugyanis Györgyöt egy edzés során a szőnyegen érte a halál. A Blikk információi szerint az édesanya biztos benne, hogy kisfiát: megfojtották.

Az édesanya, Henriett és férje azóta is úgy beszélnek Györgyről, mintha még velük lenne. Születésnapjára ajándékot vesznek, és az is rendszeres, hogy üzeneteket küldenek a telefonjára. Annak szentelték az életüket, hogy kiderítsék, mi történt azon a végzetes napon.

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor 2017. január 23-án megcsörrent a telefonom

– mesélte sírva az édesanya a lapnak. "A kijelzőn a fiam edzőjének neve villogott. Azt mondta a tréner, hogy azonnal menjünk, mert a gyerekemet most élesztik újra. Percek alatt ott voltunk: én a lábát, az apja pedig az arcát fogta. Közben a mentősök az életéért küzdöttek majd két órán keresztül, sajnos, hiába. A kórházba még bevitték, de tudtuk, hogy nincs remény: elment a csillagunk! – zokogott Südi Henrietta.

A gyászoló szülők szerint fiúk halálát egy úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, amelyet halála előtt gyakorolt egy, a klubhoz újonnan érkezett társával.

 Ez egy veszélyes elem, többször felülvizsgálták. Az akkor ott lévők közül többen jelezték, hogy a gyerek az új fiúval ezt csinálta a tragédia előtt.

A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg.

A klubnál azt mondták, pihenőt tartottak, amikor észrevették, hogy a fiam nem mozdul" – idézte fel a borzalmakat az anya.

A rendőrség az ügyben tanúkat hallgatott meg, ám feljelentés hiányában eljárást nem indítottak.

 A szülők most feljelentést tettek. A főügyészség első fokon elutasította, ám másodfokon elrendelte a nyomozást

– mondta dr. Lichy József ügyvéd.

És ezeket olvastad már?