INSIDER

Botrány a villamoson, halálra rémítette az utasokat az őrjöngő férfi

Egy részeg férfi randalírozott a 41-es és a 17-es villamoson novemberben.
  • Szerző: Ripost

A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, többrendbeli felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 34 éves budapesti férfival szemben, aki november 16-án este erősen ittas állapotban a 41-es villamoson a vezetővel verekedett össze, majd közvetlenül ezt követően a 17-es villamoson dobált meg üvegekkel külföldi fiatalokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.

A férfi november 16-án, 22 óra körül szállt fel a baráti társaságával Budapest XI. kerületében a 41-es villamosra, ahol a villamos ablakát ütni kezdte, majd az egyik hajléktalan utast kabátjánál fogva rángatta.

Az utasok jelezték ezt a villamos vezetőjének, aki a járművet leállítva hátrament az utastérbe és megpróbálta leszállítani a vádlottat, aki ennek ellenállt és mellkason lökte a villamosvezetőt.

Végül az Etele út/Fehérvári úti megállónál a vezetőnek sikerült leszállítania a férfit, aki a megállóban lévő oszlopba belerúgott és a villamos ajtóüvegét ököllel megütötte.

Ezt követően a vádlott és az őt csitítani próbáló társasága a 17-es villamosra szálltak fel, ahol származásuk miatt a férfi belekötött a villamosra felszálló, nigériai állampolgárokból álló négy fős társaságba, őket becsmérelte, feléjük üres üvegeket dobott. Egyiküket a férfi egy üres üveggel fejen akarta ütni, aki azt kivédte, míg a másik sértettet mintegy 5 méterről üveggel célozta meg, de annak sikerült elugrania, így az üveg a villamos falán tört darabokra.

Miután a vádlott leszállt a villamosról, tovább folytatta a garázda magatartást, ismételten a fedett megálló üvegfalába ütött, mutogatott a sértetteknek és a bevásárlótáskáját a földhöz vágta, majd az abból kihulló tárgyakat rugdosta.

A rendőrséget végül a 17-es villamos vezetője hívta ki, a rendőrök a férfit elfogták.

A jelenleg kötelező bűnügyi felügyelet alatt álló, hetente négy alkalommal a rendőrségnél jelentkezni köteles vádlottra, aki nem hagyhatja el Budapestet az ügyészség 3 év 6 hónap börtönt és 4 év közügyektől eltiltást indítványozott, amennyiben a férfi a bírósági előkészítő ülésen beismerési bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

És ezeket olvastad már?