INSIDER

Breaking: elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

A kormány dönthet a veszélyhelyzet megszüntetésének dátumáról, kormányülés szerdán lesz. Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt is.
  • Szerző: Ripost

A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt – valószínűleg a szerdai kormányülésen –, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. A jogszabályban az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy a veszélyhelyzetet szüntesse meg.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet – írja az MTI.

A kormány továbbra is szükségesnek tartja több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?