INSIDER

Breaking: megjelent a koronavírus a budapesti Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában egy dolgozó és két gondozott idős ember fertőződött meg.
  • Szerző: Ripost

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthona egyik munkavállalójának pozitív PCR-tesztje után a kontaktkutatás két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést, mindkét tünetmentes lakót kórházba szállították – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Az érintett munkavállaló augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, majd utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát, ezért a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította. Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény azonnal kontaktkutatást végzett, 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelték el – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, két, egy szobában lakó ellátott esetében lett pozitív a teszt, őket kórházba szállították, eddig tüneteket nem mutattak. Az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését elrendelte – írja az MTI.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Kamaraerdei úti intézményben, miként az összes fővárosi fenntartású idősotthonban, a főpolgármester júniusi utasításának megfelelően biztosított az izoláció, a fertőtlenítés, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak. A fővárosi fenntartású idősotthonokban érvényben van a látogatási tilalom.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?