INSIDER

Bróker Marcsi kiakadt, mert nem tud megélni a 260 ezer forintos nyugdíjából

Bróker Marcsi a bírósági tárgyaláson mesélte el, hogy nem tud megélni a nyugdíjából.
  • Szerző: Ripost

A Szolnoki Törvényszéken tárgyalják D. Sándorné, közismert nevén Bróker Marcsika ügyét. Szerinte rossz a vádirat, hiszen nem csalt, „legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetettem magam az üzleti életbe. Sajnálom, hogy a lányaimat fenyegették miattam, amikor kirobbant a botrány, el is kellett menekülniük Karcagról” – mondta Bróker Marcsi a Blikknek.

Marcsika elmesélte, az egzotikus nyaralóhelyen, Belize-ben tudta meg, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Bár a repülőjegye csak nyolc napra szólt, kétéves nyaralás lett belőle. Szerinte itthon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, ennek lett áldozata az ő vállalkozása is.

De hamarosan kiderül az igazság, mert könyvet ír, amiben mindent őszintén elmond – legalábbis ezt állítja.

„Időközben nyugdíjas lettem, 260 ezer forintot kapok. Ennek a felét levonja a NAV, mert állítólag 30 milliós adótartozásom van. Elismerem, ennyi pénzből nem tudok megélni, de szerencsére a lányom segít”.

A tegnapi tárgyalás Marcsika három korábbi könyvelőjének meghallgatásával folytatódott. Kiderült, az üzletasszony még a saját kollégáit is becsapta, mert eltitkolta előttük, hogy nincs engedélye pénzintézeti tevékenységre. Igaz, a piaci kamat tripláját ígérte nekik, de a könyvelők mohósága erősebb volt a józan észnél. Az egyikük például 3 millió forintot adott át Marcsikának, akitől időközben majdnem a háromszorosát kapta vissza hozamként, de még így is további 2 milliót követel tőle.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?