INSIDER

Brutális állatkínzás: fuldokló kutyáját láncra kötve fél kilométeren át húzta

A férfi nem törődött fuldokló ebével. Végül egy postás mentette meg könyörtelen gazdájától a négylábút.
  • Szerző: Ripost

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség egy 41 éves férfival szemben, aki láncra verte, majd fél kilométeren keresztül vonszolta a kutyáját Apcon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi még augusztus 11-én délelőtt fogott egy fém láncot és hurkot kötött kutyája nyaka köré, majd mintegy 500 méteren keresztül vonszolni kezdte az utcán. Az eb nyakán megszorult a lánc, fuldoklott, és nem kapott levegőt, ám ez nem különösebben zavarta a férfit. Ennek ellenére is tovább húzta maga után a kutyát, miközben a póráz végével ütlegelte is a hasán csúszó fiatal jószágot. A kegyetlen állatkínzásnak az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget - írja a Bors.

Apci állatkínzás / Fotó: Heves Megyei főügyészség

A bántalmazás és a vonszolás következtében a kutya az orrán, a hasán és a combján szenvedett horzsolásos sérüléseket, emellett leszakadtak hátsó lábairól az úgynevezett farkaskörmök is. Az állat annyira kikészült, hogy még akkor is félig öntudatlan, sokkos állapotban volt, amikor a helyszínre hívott állatorvos délután megvizsgálta.

Ha a postás nem lép közbe, akkor biztosan elpusztult volna a négylábú. A Hatvani Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen, akit akár három év börtönnel is büntethetnek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?