INSIDER

Brutális csecsemőgyilkosság Péteriben: szemeteszsákba csomagolta az apa gyermekét

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölte újszülött gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki megölte újszülött gyermekét 2004-ben Péteriben – közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel. A férfi 2001 óta élt együtt a csecsemő anyjával, együtt neveltek öt gyermeket, közülük kettő közös volt, három pedig a nő korábbi kapcsolatából született. Az élettársak kapcsolata 2004-re megromlott, a férfi agresszíven viselkedett és többször bántalmazta a nőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő, aki nem is tudta, hogy terhes, 2004 szeptemberében arra ébredt, hogy megindult nála a szülés, majd amíg a férfi egy másik szobában aludt, megszülte a gyermeket. Reggel a férfi feldühödve, trágár szavakkal szidta a gyermek miatt a nőt, aki megpróbálta csendesíteni a férfit, és arra kérte, hogy hívjon mentőt, majd bement a fürdőszobába tisztálkodni. Eközben a férfi egy paplanhuzatba tekerte a csecsemőt, majd szemeteszsákba tette, és az utcán a lomtalanítás miatt kitett egyik hulladékkupacba rejtette. A nőnek nem mondta el, hogy mit csinált, de megfenyegette, hogy őt is megöli, ha bárkinek szól a gyermekről.

Az újszülött élettelen testét még aznap megtalálták a szeméttelepen. A gyermek ellátatlanság, magárahagyatottság és kihűlés miatt halt meg, de halálában közrejátszott a fulladás is. Mivel nem tudták azonosítani a hozzátartozókat, annak idején felfüggesztették az eljárást, majd 2020-ban Nemzeti Nyomozó Iroda DNS-azonosítással derítette fel az elkövetőt.

A közlemény szerint most a Pest Megyei Főügyészség a férfi ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?