INSIDER

Kettészakad az ország: brutális ítéletidőre figyelmeztetnek

A meteorológusok elsőfokú riasztást adtak ki felhőszakadás és zivatarok miatt. Villámlás, viharos szél és jégeső is előfordulhat!
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológia Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a csütörtöki nap folyamán az egész országban várható zivatar.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Az ország középső részén az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Időjárás grafikon 4.29. Csütörtök
Fotó: OMSZ

A szakadozott felhőzóna északkelet felé helyeződik, de a derült vagy gyengén felhős tájak mellett máshol is lehetnek erősebben felhős területek. Pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Szórványosan, egyre inkább az ország északkeleti felén fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagyobb részén inkább közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főleg a délutáni, esti órákban többfelé várható záporeső, zivatar, nagyobb valószínűséggel az ország északkeleti felén, harmadán.

Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, az északkeleti határnál mérhetik az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?