INSIDER

Brutális részletek a szalonnai gyilkosságról, három férfit fogtak el

A férfiak egy idős nő haláláért felelnek, akitől feltehetően a megspórolt pénzét akarták megszerezni.
  • Szerző: Ripost

Rettegnek a Borsod megyei Szalonna település lakói, amióta gondozója vérbe fagyva találta a 85 éves Irénke nénit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A bűncselekmény vasárnapról hétfőre virradóra történhetett, az idős hölgy segítője tegnapelőtt reggel ment Irén nénihez, a látványtól szinte sokkot kapott.

„Úgy tudom, Irénke csupa vér volt, a testére pedig egy fotel volt ráborítva. Azóta nagyon félünk, a férjem egy fejszét tett az ágyunk mellé, hogy azonnal cselekedni tudjon, ha ránk törnek. Mindenki retteg, hogy ugyanúgy jár, mint Irénke” – árulta el egy szalonnai nő a Blikknek.

Rendőrök lepték el hétfőn és még tegnap is Irénke néni szerény otthonát, még drónt is bevetettek. Láthatólag kerestek valamit, a környező utcákban a bokrok alját is átnézték, valószínűleg a gyilkos fegyver után kutattak.

Az özvegyasszony egyedül élt házában, idős kora ellenére teljesen egészséges volt. Gondozójának csak apróbb feladatai akadtak, de szívesen jött, hiszen ahogy mindenki Szalonnán, ő is nagyon szerette Irénkét.

„Egy nagyon kedves, aranyos néni volt. Régen a mészkőgyárban dolgozott csillésként, a férje pedig bányász volt” – emlékezett Irénke egyik barátnője. „Miután a bácsi meghalt, Irénke kapta meg a megemelt nyugdíját, és szerintem ez okozta a vesztét is. Többektől hallottam, hogy még azt is elmondta, hogy az ágya alatt tartotta a bankókat. Valami gazember pedig úgy gondolhatta, hogy mindenáron megszerzi a nehezen összespórolt vagyonkáját” – sírta el magát az ismerős.

„Sajnos még én sem tudok semmit, a testvérem jött a hírrel, hogy anyut megölték, azóta nem térek magamhoz. Mindig mondtam neki, ne legyen mindenkivel annyira barátságos, mert kihasználják, nem hallgatott rám” – mondta az áldozat lánya, aki reméli, hogy a gyilkos örökre börtönben marad.

Huszonnégy órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették azokat a férfiakat, akik összefüggésbe hozhatóak a Szalonnán történt emberöléssel – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedd este.

Azt írták, hogy három szalonnai férfit hallgattak ki, akik a megalapozott gyanú szerint olyan súlyosan bántalmaztak egy 85 éves asszonyt az otthonában, hogy a sértett belehalt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?