INSIDER

Mellbevágó: lovashintón kísérték utolsó útjára a Budapesten leszúrt Csabikát

Eltemették az erzsébeti temetőben a Telepy utcában leszúrt, 19 éves férfit.
  • Szerző: Ripost

Bestiális kegyetlenséggel végzett egy 19 éves fiatallal két köztörvényes bűnöző néhány héttel ezelőtt a IX. kerületi Telepy utcában. Bár az első hírek arról szóltak, hogy M. Csabi szerettei vérbosszút esküdtek, a meggyilkolt fiatal temetésén nyomát sem lehetett tapasztalni az indulatoknak, csak a mérhetetlen fájdalomnak.

„Ahány könnycsepp hull a földre, annyi áldás száll az égbe” – kiáltotta egy rokon a ravatal mellett a jelenlevők helyeslése közepette.

Fotó: Bors

A búcsúztatón autentikus roma zene és romungró muzsika szólt, hogy együtt emlékezzenek az elhunytra. Bárki a nyitott koporsó mellett álló zenészekhez léphetett, és kérhetett tőlük egy számot, hogy ezzel is kifejezze, mennyire szerette Csabikát.

Mindenki becézve emlegette őt, mert ugyan már felnőtt korba lépett, mégis ugyanaz a huncut mosoly jellemezte, mint legártatlanabb gyermekkorában. A gyászolók emlékezetében úgy is marad meg mindörökre.

„Csabikának csak a családja számított! Akkor is mindent megtett azokért, akiket szeretett, amikor az apukája helyett kellett helytállnia! Igazi férfi volt ő, úgy is halt meg” – zokogták a jelenlevők, majd együtt elimádkozták a Miatyánkot.

Fotó: Bors

Ezután a koporsót lezárták, majd a kétlovas hintóra fektették. Mikor a gyászmenet elindult, Máté Péter „Elmegyek” című dala szólt. Az utolsó út során a hintót többször megállították, hogy késleltessék a sírhoz érkezést. Aztán mégis megérkeztek a végső helyszínhez, ahol a fiú teste megpihenhet. A koporsót végül leeresztették a földbe épített, kicsempézett kriptába, majd a fedlapok elhelyezése után földet szórtak a nyughelyre -írta a Bors.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?