INSIDER

Durva ciklon rengeti meg a Kárpát-medencét: ezt még az esernyőink is megbánhatják

A ciklon miatt a kabát és az esernyő még egy darabig a barátunk marad.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Továbbra sem rakhatjuk el az esernyőt, de van, ahol a kabátot is érdemes készenlétben tartani. Durva ciklon tör rá Közép-Európára a hét elején. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a térséget elérő ciklon középpontja észak, északkelet felé mozog. Felhőzetéből több helyütt alakultak ki záporok, zivatarok. A Kárpát-medence fölé a ciklon hátoldalán váltakozó nedvességtartalmú, hűvös levegő áramlik. Ilyenkor a szokásosnál még hidegebb időben lesz részünk. Hétfő délutántól nyugat felől anticiklon épül ki.

Hétfőn éjfélig marad a rossz idő

A várható időjárás az egész ország területén szinte hasonlóan alakul. A vasárnapot az időjárás még jócskán be fogja árnyékolni: a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos széllökések kísérik.

Durva ciklon rengeti meg a Kárpát-medencét: hűvös szél és zápor is lehet. Fotó: Pixabay

Éjjel keleten, délkeleten is megnövekszik, majd hajnaltól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Hétfőn napközben gomolyfelhőkre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. A késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen kiderülhet az ég. Hétfőn kora délutánig elszórtan még számítani lehet esőre, záporra. Hétfőn megélénkül, főleg az ország északi felén helyenként megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 19 fok között valószínű.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?