INSIDER

Egyedülálló Covid-vizsgálaton jártunk, ezt tapasztaltuk

A mindössze néhány perces vizsgálat során kiderül, mennyire vagyunk védettek a koronavírussal szemben!
  • Szerző: Doris

Egy két-három perces, vérvétel alapú vizsgálat, és máris kiderül, termel-e a szervezetünk antigént, és ha igen, milyen mértékben! A újságírója is bevállalta a vizsgálatot, miért ne tette volna, hiszen mindenkit érdekel, mennyire védett a koronavírussal szemben, miután beoltották, vagy miután átesett a betegségen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyedülálló Covid-vizsgálaton járt a Ripost, ezt tapasztaltuk

„Ez az új vizsgálatunk a Covid-neutralizációs vizsgálat, ami azt vizsgálja, hogy a különböző vírustípusok, mutánsok ellen milyen funkcionális gátló hatás alakul ki a páciens szervezetében, tehát mennyire képes semlegesíteni a vírus szaporodását” – kezdte a -nak dr. Balázs Anna, a CMC Déli Klinika orvosigazgatója.

 

Megtudtuk, ez a fajta vizsgálat mindenkinek ajánlott, aki tudni szeretné, mennyire védett a betegséggel szemben. Az ellenanyag meghatározás eredményét két munkanapon belül már meg is kapjuk, a vírus-neutralizációnak az eredményére pedig maximum 12 munkanapot kell várni.

Jó hír, hogy amennyiben pozitív a tesztünk, vagyis megfelelő mennyiségű antigént termel a szervezetünk, akkor a vizsgálat után kérhetjük a védettségi igazolványt!

A vizsgálat különlegessége, hogy a mesterséges intelligenciát is alkalmaz. Hogy ez pontosan mit jelent, az kiderül a videóból!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?