INSIDER

„Minden szörnyűséget láttam„ – erről panaszkodnak a Covidon átesettek

A kételkedőknek is üzentek a koronavíruson átesettek.
  • Szerző: Ripost

Vannak, akik még mindig nem hisznek a vírusban, pedig már a harmadik hullám is elérte hazánkat. Az oltások ugyan folyamatosan zajlanak, mégis sokan át kell éljék, ami a koronavírus-fertőzéssel jár. Ezekről a megpróbáltatásokról írtak többen is egy Facebook-poszt alá, amiben egy nő kifejtette, hogy ez a betegség bizony nem játék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

„Milyen a Covid? Sokan nem hiszik el még most sem, hogy milyen veszélyes. Sokan még most sem veszik komolyan. Ez egy olyan vírus, ami megízlel, alaposan megrág, és jó esetben kiköp... hogy nyomot hagy, az is biztos. 41 napja kínlódom. Az utóhatás sokkal durvább. Sok türelem kell a teljes gyógyulásomig. Türelmes leszek, bár néha elfogy, de megrázom magam és újra erőt gyűjtök a családomból. Már nagyon várom, hogy újra egészséges legyek„ – írja a posztoló, aki mint mondja, sok mindent átértékelt magában a vírus miatt. „Köszönöm, hogy élek. Hálás vagyok mindenért. Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre, és ez most nem egy facebookos közhely, hanem szívből jövő aggódás mindenkiért, aki küzd!”

Több támogató komment is érkezett a posztra, illetve voltak, akik szintén saját tapasztalatból tudtak írni arról, hogy milyen is valójában a koronavírus, ha elkapjuk.

„Teljesen egyetértek minden szavaddal. Mi is túl vagyunk rajta, én enyhe tünetekkel, férjemet megviselte, ledöntötte. Sajnos még fáradékony, itthonról dolgozik, de sajnos sokan nem értik meg, hogy napközben lepihen. Ezt csak az érti, aki volt ebben a cipőben, sajnos. Mindenkinek jobbulást” – válaszolta egy asszony.

„Ez az undorító vírus maga a pokol! Borzalmas napokat éltem át! De most nagyon boldog vagyok, hogy túléltem. Én is sok mindent másképpen látok, élek át. Minden olyan széppé vált. Teljesen átértékeltem az életem. Igaz én is küzdök a poszt-Covid tüneteivel, de életben maradtam” – fogalmazott másvalaki.

„Egy dologra koncentráltam a kórházban, ahol minden szörnyűséget láttam: szeretném még látni a családom. Szeretnék élve a saját lábamon kimenni, haza jutni, holott napról napra romlott az állapotom. Féltem, de bíztam, majd jött a hír: stagnál. Egy újabb hír: javul a labor. Mikor kijelentették, hogy pozitív... Minden összeomlott bennem, szörnyű érzés. Most olyan dolgokat értékelek, amiket azelőtt észre sem vettem. De sokszor rettegek, hogy ne kapjam újra el. (...) Egy dolgot tudok. Nagy ajándékot kaptunk. Élünk„ - írta egy másik kommentelő.

„Bárki, aki nem hisz benne, hogy milyen, képzelje el, amikor 3 méternél többet nem tud megtenni, és 2 hétig 39 fokos láza van, és 44 nap után még mindig 2 oldali tüdőgyulladása” – írta egy asszony, aki már több mint egy hónapja szenved a koronavírustól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?