INSIDER

Megszólaltak a szülők: ilyen tüneteket észlelnek a covidos gyerekek

A szülők elmondták, hogy mit éltek át gyermekeik a koronavírus-fertőzésük alatt.
  • Szerző: Ripost

Nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is érinti a koronavírus-járvány. Bizony ők is elkaphatják a fertőzést, és hasonló tüneteik jelentkeznek, mint a felnőtteknél, sőt: ugyanúgy vannak, akik könnyebben átvészelik, vannak, akik sajnos nehezebben. A szülők egy Facebookos csoportban beszélték ki, hogy hogyan viselte covidos gyermekük a tüneteket, és mit tapasztaltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A covidos gyerekeknél is hasonló tünetek jelentkeznek, mint a felnőtteknél

A covidos gyerekeknél is hasonló tünetek jelentkeznek, mint a felnőtteknél / Illusztráció: Northfoto

„Lányom 2 éves. 3 napig 38 körüli láza volt és körülbelül 5 napig köhögött. Még néha köhög, a 7.napon tartunk most„ – írta egy anyuka, aki úgy jellemezte a betegséget gyermekénél, mint egy erősebb megfázást.

„A 16 évesemnek tüdőgyulladása lett, a kis 5 évesnek semmi baja nem volt.”

„A kisfiam 6 hónapos. Ő is elkapta tőlünk, 2 napig hőemelkedése volt és nyűgös volt. Rajtuk talán enyhe tünetekkel és gyorsan átmegy ez a vírus.„

„4 éves lányomnál 1 nap láz, 1 nap hőemelkedés, étvágytalanság, és 5-6 nap fáradékonyság jelentkezett. A kicsin semmi, ő 15 hónapos.”

„12 hetes a babám, bal oldali tüdőgyulladása lett. Még nincs jól, de már alakul.„

„4 éves kislányomnak 1 napig volt láza, egész nap feküdt, és 3 napig fájt a feje és étvágytalan volt.”

„Szerintem ez az új mutáns senkit se kímél. A 2 éves gyerek több, mint 2 hétig volt lázas. Most vagyunk a harmadik hétben, még mindig köhög néha, és 1 napja hőemelkedése is volt. A 7 éves gyereken a majd 3 hét alatt nem jött ki semmi, de ma elég bágyadt lett, fájnak a lábai, meg a torka.„

„Mi az angol variánst kaptuk el. A fiam 11 éves, fáradt volt egy hétig, rengeteget aludt. Más igazán nem mutatkozott nála. A 10 évesnél a torokfájás napokig tartott, ment, és egy napig erős ízületi fájdalmai voltak a lábában, a 7 évesnél semmi tünet sincs.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?