INSIDER

Csak háromszor láthatta, most 28 év után keresi fiát a kaszaperi anya

Egy ismerőse ötlete volt, hogy az interneten kutasson fia után, akiről lemondott születésekor. Máriának azóta két másik gyermeke is született, de ők is nevelőszülőknél vannak.
  • Szerző: Ripost

A kaszaperi Mária május 10-én, 28 évvel azután kezdte el keresni elsőszülött fiát, hogy életet adott neki. Az asszony a -nak azt mondta: egy ismerőse ötlete volt, hogy egy Facebook-poszt segítségével próbáljon rálelni a gyermekre, akiről mindössze annyit tud, amennyit az egykori zárójelentés tartalmaz. „2450 dekával és 47 centivel született, ide a papírra az van írva, hogy Kovács István a neve, de ezt azóta biztosan megváltoztatták” – kezd bele a történetbe Kovács Mária.

„Engem annak idején eldobtak a szüleim, és ez oda vezetett, hogy 28 évvel ezelőtt, amikor az első gyermekem megszületett, olyan életmódot folytattam, ami miatt nem bírtam volna gondoskodni a gyermekemről, ezért a gyámhivatal titkosítással örökbe adta. Se munkám, se lakásom nem volt akkor, a gyerek édesapját pedig nem érdekelte a terhességem, alkoholista volt” – mondja Mária, aki mindössze három alkalommal látta a fiút: amikor életet adott neki, és még kétszer meglátogathatta a gyulai kórházban.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az asszony élete tíz évvel ezután fordult kicsit jobbra, 2002-ben férjhez ment, majd életet adott második gyermekének, egy ma már 17 éves fiúnak, pár évvel később pedig egy kislánynak.

A dolgok azonban megint hamar rosszra fordultak. „A férjem sajnos meghalt egy közúti balesetben, ezután egyedül neveltem a gyerekeket, de 2018 végén nevelőszülőkhöz kerültek” – meséli Mária.

A két gyerek azonban ragaszkodik édesanyjához, a járvány kitörése előtt személyesen is találkoztak, azóta pedig telefonon tartják a kapcsolatot. Mária azt mondja, éppen miattuk keresi elsőszülött fiát. „A féltestvérei szeretnék megismerni. Jó lenne, ha jelentkezne” – mondja az asszony, aki közben abban is bízik, hogy két gyermeke visszakerülhet hozzá a nevelőszülőktől. „Kaptam egy papírt arról, hogy újratárgyalják majd az ügyet, most már dolgozom is az önkormányzatnál, bízom benne” -mondja.

A fiú 1992 májusában született. Vér szerinti édesanyja azt mondja, Kaszaperen mindenki ismeri őt, fia eléri ott. Feltéve, ha magára ismer, és ezután úgy dönt, megismerné azt, aki életet adott neki...

És ezeket olvastad már?