INSIDER

Családi tragédiát okozott a magyar nagymama: két unokája holtan repült ki a kettétört autóból

A piros jelzés ellenére nem állt meg, belerohant az autóba egy vonat. A két kislány azonnal meghalt.
  • Szerző: Ripost

A nagymama tavaly február 16-án reggel Kecskemét-Katonatelepen vezette autóját, melyben két unokája, a 8 és 11 éves kislányok ültek. A látási viszonyok jók voltak, a nő 20-25 km/h sebességgel hajtott. Egy fénysorompóval biztosított vasúti átjáróhoz ért, itt viszont annak ellenére sem állt meg, hogy a fénysorompó legalább 40 másodperce villogó piros jelzést adott, valamint jobbról egy vonat közlekedett. Az asszony ráhajtott az átjáróra, ami miatt az érkező vonat a gyorsfékezése ellenére 120 km/h sebességgel a kocsi jobb oldali középső-hátsó részének ütközött – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagymama figyelmetlensége miatt halt meg két kisunokája.

Fotó: Pixabay

Az ütközés ereje miatt az autó kettétört, és a kocsiban hátul utazó két unokája kiesett az autóból és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A nő a baleset miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező asszony a vonaton utazók életét is veszélyeztette. A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?