INSIDER

Családi tragédia Salgótarjánban: beszélni sem tud az anyja halálát okozó férfi

Az idős asszonyt a család autója sodorta el hétfőn, a nő a helyszínen életét vesztette.
  • Szerző: Ripost

Élete végéig emészteni fogja magát az a 44 éves férfi, akinek vélhetően a gondatlansága miatt halt meg az édesanyja hétfő délután. A Salgótarjánban élő család két tagja a piacra indult volna fél négykor, de a domboldalon fekvő udvarukból váratlanul elkezdett gurulni az indulásra előkészített, de nem megfelelően rögzített kocsijuk. A kapuban álló 70 éves asszony megpróbálta feltartani, de a Ford a halálba sodorta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Éppen keresztrejtvényt fejtettem, amikor egy óriási csattanásra lettem figyelmes. Azonnal kirohantam. Icuka a kapujuktól nagyjából 20 méterre, a házam előtt feküdt mozdulatlanul. Sokkot kaptam. A feje betört, szörnyű sérüléseket szenvedett. Az autójuk pedig a kerítést kidöntve a kertemben landolt” – emlékezett vissza a szemközti házban élő 82 éves Anna néni.

A rendőrség szerint az elszabaduló kocsi az úttesten elhaladó autó mögé csatlakoztatott pótkocsinak vágódott, majd kerítésnek ütközött. Az utca lakói szerint Ica nénit a pótkocsi is eltalálhatta, a holttestére ugyanis nem a kocsijuk nyomvonalán találtak.

Az asszony súlyos beteg férjével és kisebbik fiával élt. A férfi teljesen összetört, a Bors szerint magát okolja a történtekért, beszélni sem tud a tragédiáról.

A rendőrség szerint a nem megfelelő rögzítés miatt indult el a kocsi, de a hozzátartozók állítják, a kézifék biztosan be volt húzva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?