INSIDER

Családi ünnepségről tűnt el egy magyar nagymama

Több, mint egy éve hiába várják haza a 85 éves Kondás Jánosné Margitot. A család tehetetlen, de még mindig bízik abban, hogy a szeretett nagymama egyszer mégis hazatér hozzájuk vagy valaki látja valahol és érte mehetnek. A rendőrség is keresi az asszonyt.
  • Szerző: M.N.

Csak a remény maradt

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– mondta a -nak Dócziné Kósa Judit, aki mindent megtett annak érdekében, hogy megtalálja eltűnt édesanyját. Utolsó reménye az, hogy a -ban valaki felismeri. Sosem felejti el azt a napot, amikor édesanyja eltűnt.

Mind a mai napig keresik Kondás Jánosné Margitot (Fotó: Ripost)

Ezzel kelek és fekszem

– mondta a -nak Csepelen, a Csikó sétány egyik épületének negyedik emeletén.

Itt tartottunk tavaly szeptemberben egy családi ünnepséget, a gyerekeim is eljöttek, sokat beszélgettünk és nevettünk. Velünk volt édesanyám is, aki mindig örült az unokáinak. Amikor ebéd után bementünk a nappaliba kávézni, azt mondta, elfáradt, lefekszik.

Fotó: Ripost

Később Judit férje a konyha felé tartott, ekkor nézett be a nagymama, Kondás Jánosné Margit szobájába, de őt már nem találta ott.

Gyorsan körberohantuk a lakást, kerestük őt mindenhol, de hiába

– idézi fel a szörnyű pillanatot Judit.

Fotó: Ripost

Kiszaladtunk az utcára, mindenki másfelé indult, a szélrózsa minden irányában kerestük. Hívtam a rendőrséget, nyomkereső kutyával is keresték, ami körbesétálta a lakóövezetet, de nem talált semmit.

A negyedik emeletről kellett lejutnia az elveszett nagymamának (Fotó: Ripost)

Nem értem a mai napig: amikor korábban sétálni mentünk, már az utcasarkon közölte anyu, hogy elfáradt, nem tud továbbmenni. Most meg ilyen gyorsan eltűnt!

Kondás Jánosnénál időskori demenciát állapítottak meg az orvosok, és korábban kezelték pszichiátrián is, ezért nagyon aggódnak miatta.

Fotó: Ripost

A családi rendezvényen teljesen jól volt, beszélgetett, tudta az adatait, a lakcímét, ezért gondolom, hogy talán eltévedt és cserben hagyta a memóriája. Sokan írtak, hogy látták itt-ott, de senki sem készített fényképet róla, így a nyomok, ha egyáltalán voltak, kihűltek. Mégis, én ennyi idő után is reménykedem, hogy egyszer újra láthatom az édesanyám kedves arcát és mondhatom neki: szeretlek, anya!

Vigyáz az idősekre a senior okosóra

Az idősek ugyan többnyire ódzkodnak az újdonságoktól, a senior okosórák nagy előnye, hogy karóraként működnek és nem igényelnek komolyabb műszaki ismeretet. Ám vész esetén az idős ember egy gombnyomással riaszthatja azt, akinek a telefonszáma be van táplálva, sőt maga a készülék is üzenhet. A csuklón viselhető eszközben műholdas nyomkövető is van, így az eltűnt idős ember könnyen megtalálható. Egyes modellek vérnyomást és pulzust is mérnek, a túl alacsony vagy magas értékeknél pedig figyelmeztetnek.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?